Hoe kun je het Songfestival 2019 LIVE kijken?

Hoe kun je het Songfestival 2019 LIVE kijken?
Duncan Laurence te volgen via NPO1, livestream, Twitter of België één

Kijktip :

Vanavond is het dan eindelijk zo ver: de finale van het Eurovisie Songfestival vanuit Tel Aviv. Daar wil je natuurlijk geen moment van missen. NPO1 zendt het hele spektakel live uit, vanaf 21:00 uur. Maar er zijn ook talloze andere manieren om het evenement mee te maken. Wij zetten ze voor je op een rij.

NPO1 op tv of internet
De meest voor de hand liggende manier is om het songfestival gewoon live via NPO1 te kijken, met het commentaar van Jan Smit en songfestivalkenner Cornald Maas. Zij loodsen je door de avond heen met talloze feitjes over de deelnemende acts. Wil je partner niet kijken en jij wel? Kijk dan op je mobiel of ipad via NPO Start.

België één
De commentatoren van de vlaamse zender één staan erom bekend het festival van gevat commentaar te voorzien. Heb je geen zin in Jan Smit en Cornald Maas, dan weet je wat je te doen staat. België heeft zich overigens helaas niet weten te kwalificeren voor de finale dus wellicht zit er wat venijn.

BBC1: Graham Norton
De Britse talkshowhost Graham Norton doet namens de BBC verslag, op zijn eigen kenmerkende humoristische wijze. Leuk om daar in ieder geval even naartoe te zappen rondom het optreden van het Verenigd Koninkrijk. Zij zijn als zestiende aan de beurt.

ARD
Duitsland is al als vierde land aan de beurt met het nummer Sisters. Je kunt de hele uitzending via de ARD bekijken of alleen even kijken wanneer onze oosterburen optreden. Het nummer is overigens geen kanshebber voor de eindtitel. Ze staan helemaal onderaan op het lijstje van de bookmakers.

Twitter
Twitter is als vanouds het medium waar de mensen ongenuanceerd hun mening ventileren over de verschillende songfestival-acts. Vaak worden daarbij bijzondere fragmenten en mooie woordgrappen geplaatst. Houd de hashtags #eurovision, #daretodream, #ESF2019 en #teamduncan in de gaten.

Mark & Rámon op Facebookpagina 3FM
3FM dj's Mark & Rámon maken er een sport van het songfestival net op een andere manier van commentaar te voorzien. Ze doen dat glashard, bloedeerlijk en heerlijk, aldus de zender. Het duo is te volgen via Facebook.

Livestream
Het officiele Youtube-kanaal van Eurovision zendt de hele finale live uit. Je kunt de livestream van het Songfestival 2019 ook bekijken via onze website.

Songfestival met doventolk
Een primeur: de NPO zendt het Songfestival vanavond voor het eerst uit met een gebarentolk en zogenaamde signdancers. Deze dansers zorgen ervoor dat dove en slechthorende kijkers de sfeer en het ritme van een liedje ook meekrijgen. Deze versie van het spektakel is te zien op NPO1 Extra. Dat is bij KPN te vinden op kanaal 76, bij Ziggo op kanaal 128 en bij T-Mobile op kanaal 273. Wie het kanaal niet in zijn pakket heeft, kan het live online volgen via NPO Start.

Wij wensen je veel plezier met het volgen van Duncan Laurence op zijn weg naar de winst van het Eurovisie Songfestival.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Hoe kun je het Songfestival 2019 LIVE kijken? of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV