Schokkende documentaire Cobain: Montage of Heck vanavond op NPO 3

Schokkende documentaire Cobain: Montage of Heck vanavond op NPO 3
Onthullend kijkje in leven Kurt Cobain

Kijktip :

Kurt Cobain is nog altijd één van de grootste rockhelden van de afgelopen dertig jaar. Begin jaren negentig werd hij wereldberoemd als onderdeel van de band Nirvana, maar zijn privéleven was één grote chaos. De documentaire Cobain: Montage of Heck laat dat op pijnlijke wijze zien. Je kunt de docu ook streamen via Netflix, Pathé Thuis en meer.

Achter de schermen
In de documentaire krijg je letterlijk een kijkje in het leven van de rockster, die zelf een deel van zijn leven filmde met behulp van vriendin Courtney Love. Ook ontdekte filmmaker Brett Morgen nog veel niet eerder uitgebrachte muziek. Al dit materiaal schetst een ontroerend, pijnlijk en openhartig beeld van de getroebleerde muzikant, die zichzelf vaak verloor in drank- en vooral drugsgebruik.

Club van 27
Cobain leed bovendien aan zware depressies en chronische buikpijn, wat eraan bijdroeg dat hij op 27-jarige leeftijd besloot een einde aan zijn leven te maken. Hierdoor kwam Cobain terecht in de Club van 27: bekende muzikanten die op 27-jarige leeftijd overleden. Ook Jim Morrison, Jimi Hendrix, Janis Joplin en Brian Jones horen hier bijvoorbeeld bij.

Nirvana leeft voort
Ondertussen is Nirvana nog altijd één van de meest geliefde bands van de jaren negentig, bij jong en oud. Cobain schreef brutale, harde en soms hartverscheurende teksten, begeleid door muziek die in de jaren negentig bekend kwam te staan als de grunge. Na hun doorbraak reeg Nirvana de hits aaneen: 'Smells Like Teen Spirit', 'Come as You Are', 'Lithium', 'In Bloom', 'Heart-Shaped Box', 'All Apologies' en 'About a Girl' zijn slechts het topje van de ijsberg.

De documentaire Cobain: Montage of Heck (2015) is op zaterdag 7 december om 22.35 uur te zien op NPO 2.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Schokkende documentaire Cobain: Montage of Heck vanavond op NPO 3 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen