Deze 10 films komen januari 2020 in de bioscoop: Bombshell, 1917 en meer

Deze 10 films komen januari 2020 in de bioscoop: Bombshell, 1917 en meer
De mooiste films van januari

Film :

Januari 2020 is van start gegaan. In deze donkere maand staan in de bioscoop de spotlights op veel verschillende genres. Van komedie en lichte erotiek met Onze jongens in Miami en de ijzersterke oorlogsfilm 1917 tot een scherp #MeToo-schandaal in Bombshell, met drie topactrices aan het werk. Lees hier meer over de 10 belangrijkste bioscooptitels van de maand januari 2020.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze filmrecensies.

1. Jojo Rabbit (★★★★ IMDb 8,0, 2 januari)
De start van een nieuw jaar begint ijzersterk. Jojo Rabbit volgt de avonturen van de 10-jarige Jojo (Roman Griffin Davis) bij zijn eerste stappen in de Hitlerjugend. Zijn grote droom: de persoonlijke bodyguard van Adolf Hitler (Taika Waititi) worden. Een film waar de tranen over de wangen biggelen van het lachen - of van het huilen. Waarschijnlijk van allebei. Lees hier de filmrecensie en bekijk hier meer over de film Jojo Rabbit.

2. The Informer (★★ IMDb 6,6, 2 januari)
Het verhaal van The Informer gaat over Pete Koslow, een informant die is geïnfiltreerd in de Poolse drugsmaffia maar door de FBI in de steek wordt gelaten zodra er bij een drugsdeal een undercoveragent wordt vermoord. Hij moet een plan bedenken om uit de handen van de maffia, NYPD én de FBI te blijven. Lees hier de filmrecensie en bekijk hier meer over de film The Informer.

3. Charlie's Angels (9 januari)
Een nieuwe generatie is opgestaan. Alleen wordt deze actiekomedie heel anders dan de klassieke Charlie's Angels-films met Cameron Diaz, Drew Barrymore en Lucy Liu. Kristen Stewart, Naomi Scott en Ella Balinska zijn de nieuwe gewelddadige engeltjes van Charlie. Ook Noah Centineo is onderdeel van het nieuwe team. Lees hier meer over de film Charlie's Angels.

4. The Grudge (9 januari)
De reboot van de horrorklassieker uit 2004 is van de makers van Crawl, Evil Dead en Don't Breathe. The Grudge vertelt het angstaanjagende verhaal van Karen Davis, een Amerikaanse zuster. Zij verhuist naar Tokyo voor haar werk en krijgt snel te maken met een wraakzuchtige geest, die er een handje van heeft bezit te nemen van zijn slachtoffers. Lees hier meer over de film The Grudge.

5. 1917 (9 januari)
Regisseur Sam Mendes, die in 2000 een Oscar won voor Beste Regie voor zijn film American Beauty (1999), kennen we vooral van de James Bond-films Skyfall (2012) en Spectre (2015). Nu gooit-ie het echter over een hele andere boeg. 1917 is een ijzersterk oorlogsdrama waarin de Britse soldaten Schofield (George MacKay) en Blake (Dean-Charles Chapman) een schijnbaar onmogelijke missie krijgen toegewezen: red 1600 medesoldaten - waaronder de broer van Blake. Lees hier meer over de film 1917.

6. Dolittle (16 januari)
Niemand minder dan de Amerikaanse acteur Robert Downey Jr. (Iron Man) schittert in een prachtig avontuur met een hoofdrol voor dieren. Nadat Dr. John Dolittle zeven jaar eerder zijn vrouw heeft verloren, leeft de excentrieke, beroemde dokter en dierenarts van koningin Victoria als kluizenaar achter de hoge muren Dolittle Manor, met alleen zijn exotische dieren als gezelschap. Lees hier meer over de film Dolittle.

7. Primal (verschoven naar 13 februari 2020)
Acteur Nicolas Cage weet van geen ophouden, en hij heeft dit keer Neerlands trots Famke Janssen aan zijn zijde. De situatie in het verhaal is wat ongelukkig, want een groot schip met exotische dieren en een gevaarlijke moordenaar staat centraal. Als deze enge man weet uit te breken en de roofdieren bevrijdt, moet Frank vechten voor zijn leven. Een B-film in de dop. Lees hier meer over de film Primal.

8. Bombshell (16 januari)
De eerste grote #MeToo-zaak speelde zich af op de burelen van het conservatieve Fox News. Bombshell vertelt het verhaal met Charlize Theron, Nicole Kidman en Margot Robbie in de hoofdrollen. Het waargebeurde verhaal wordt zó sappig opgediend, in een hoog tempo en met humor en flair, dat het soms de angel eruit haalt. Lees hier meer over de film Bombshell.

9. Bad Boys for Life (23 januari)
Het Belgische regisseursduo Adil El Arbi en Bilall Fallah (bekend van de film Patser) zetten een belangrijke stap in Hollywood. Samen met acteurs Will Smith en Martin Lawrence is de derde Bad Boys-film een feit. Lees hier meer over de film Bad Boys for Life.

10. Onze jongens in Miami (30 januari)
We sluiten deze lijst af met seks, komedie en Hollands glorie. Jorrit (een afgetrainde Jim Bakkum) besluit naar Amerika te vertrekken om daar een stripclub te beginnen. Het verhaal lijkt niet heel veel om het lijf te hebben, maar dat mag de pret niet drukken. Lees hier meer over de film Onze jongens in Miami.

Actrice Nicole Kidman in de film "Bombshell'

Bekijk hier het artikel: De 10 bioscoopreleases december 2019. De meeste producties zijn nu nog steeds in de Nederlandse bioscopen te zien.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Deze 10 films komen januari 2020 in de bioscoop: Bombshell, 1917 en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier