Nieuwe docuserie Typisch Moerdijk start maandag op NPO 2

Nieuwe docuserie Typisch Moerdijk start maandag op NPO 2
Nieuw hoofdstuk in de Typisch-serie

Kijktip :

Vanaf maandag 20 januari is de nieuwe documentaireserie Typisch Moerdijk drie weken van maandag tot en met donderdag te zien op NPO 2. In dit nieuwe hoofdstuk van de Typisch-serie kijken we mee bij het dagelijkse leven in het Brabantse plaatsje.

Vissersdorp
Tegenwoordig wordt het 1100 inwoners tellende Moerdijk aan alle kanten ingesloten door een enorm industriegebied, snelwegen en het Hollands Diep. Moerdijk was ooit een levendig vissersdorp met een pontje naar de overkant, maar de tijden veranderden nadat de Moerdijkbrug werd gebouwd. Een groot deel van de bedrijvigheid verdween uit het dorpje.

Geen toekomst
De overheid heeft inmiddels een hard oordeel geveld over Moerdijk: het dorp heeft geen toekomst meer. Als je naar de kaart kijkt, is dat geen gekke gedachte, want het plaatsje ligt eigenlijk behoorlijk in de weg. Uiteraard denken de 1100 inwoners van Moerdijk hier heel anders over. Zij willen graag weer een bloeiende gemeenschap maken van hun dorp.

De documentaireserie Typisch Moerdijk is vanaf maandag 20 januari elke maandag tot en met donderdag om 19.30 uur te zien op NPO 2.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Nieuwe docuserie Typisch Moerdijk start maandag op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV