Zaterdag op NPO 2: prachtige docu De Reuzen

Zaterdag op NPO 2: prachtige docu De Reuzen
Theatergezelschap Royal de Luxe

Kijktip :

Op de late zaterdagavond kun je deze week op NPO 2 genieten van de prachtige documentaire De Reuzen. Hierin wordt Jean-Luc Courcoult gevolgd. Hij is de artistiek leider van het Franse theatergezelschap Royal de Luxe.

Leeuwarden
In 2018 was Leeuwarden de Culturele Hoofdstad van Europa en daarom kon je het hele jaar door allerlei evenementen in de stad bezoeken. In de zomer trok het Franse theatergezelschap Royal de Luxe door de straten van de Friese hoofdstad. Ze baarden opzien onder de honderdduizenden toeschouwers met hun reusachtige marionetten.

Wereldberoemd
Artistiek Jean-Luc Courcoult trekt met zijn gezelschap de hele wereld over, waar hij op allerlei plaatsen deze droom weet te realiseren. Hij ontwikkelt met zijn multidisciplinaire team van theatermakers en technici imponerende straatvoorstellingen. De reuzen bewegen zich voort met behulp van touwen, machines en een flinke hoeveelheid menselijke spierkracht - waardoor ze echt tot leven komen.

De documentaire De Reuzen is op zaterdag 18 april om 23.15 uur te zien op NPO 2. Je kunt daarna de documentaire De Reuzen terugkijken bij Gids.tv.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Zaterdag op NPO 2: prachtige docu De Reuzen of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV