Top 5: Films over koningen om te streamen op Koningsdag

Top 5: Films over koningen om te streamen op Koningsdag
Speciaal voor Woningsdag, thuis op de bank

Film :

Het is koningsdag, de dag dat we de verjaardag van onze Nederlandse koning Willem-Alexander vieren. Gids.tv zet vanwege deze speciale gelegenheid vijf prachtige films over andere koningen op een rij.


1. The Lion King (1994, IMDb ★: 8,4)


Een van de betere animatiefilms van Walt Disney, een van de hoogtepunten van de Disney renaissance. De jonge welp Simba kan niet wachten om koning te worden, maar er is een kaper op de kust. Bekijk hier meer over The Lion King.

2. The King's Speech (2010, IMDb ★: 8,0)


De enige film in dit lijstje dat is gebaseerd op een echtgebeurd verhaal. De Britse koning George VI heeft te maken met een flinke stotter. Het land staat aan de rand van een oorlog en heeft behoefte aan een sterke leider. Daarom schakelt zijn vrouw Elisabeth logopedist Lionel Logue in. Bekijk hier meer over The King's Speech.

3. Thor (2012, IMDb ★: 7,0)


Een film uit het Marvel Cinematic Universe. De koning van Asgard, Odin, is op zoek naar een opvolger. Zijn oudste zoon Thor lijkt daar prima geschikt voor, maar daarvoor moet hij nog veel dingen leren. Daarom wordt hij verbannen naar Aarde. Bekijk hier meer over Thor.

4. Coming To America (1988, IMDb ★: 7,0)


Een bijzondere komediefilm met Eddy Murphy in de hoofdrol. Als kroonprins van Zamunda gaat Akeem naar Amerika om daar zijn bruid te zoeken. Hij komt er echter achter dat hij zelf eigenlijk niets kan. Bekijk hier meer over Coming To America.

5. Black Panther (2018, IMDb ★: 7,3)


De tweede MCU-film uit dit rijtje. Ditmaal staat de nieuwe koning van Wakanda, T'Challa, centraal. Hij heeft een bijzondere skillset: hij wordt de Black Panther. Hij krijgt echter een tegenslag wanneer een oud-familielid terugkeert en wraak wil. Bekijk hier meer over Black Panther.


Natuurlijk kun je ook gewoon kijken naar het reguliere aanbod van de verschillende streamingdiensten. Kijk bijvoorbeeld naar een van de kijktips van deze week.


Jouw mening
Welke films mis je nog in dit rijtje? Laat het hieronder weten.


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier