Zondag in Andere Tijden: een ode aan de zorg

Zondag in Andere Tijden: een ode aan de zorg
Sector staat vol in de schijnwerpers

Kijktip :

Nu de zorgsector door de coronacrisis vol in de schijnwerpers staat, besluit Andere Tijden dat het hoog tijd is voor een eerbetoon aan de belangrijke mannen en vrouwen in dit vakgebied. In een speciale uitzending duikt het programma zondagavond in de geschiedenis van de zorg in Nederland.

Van roeping tot beroep
Het vak van verpleegster is door de jaren heen flink veranderd. Waar het honderd jaar geleden (en nog ver daaran) werd beschouwd als een roeping, wordt het nu hoofdzakelijk gezien als een beroep. Mét alle bijbehorende opleidingen, diploma's en specialisaties van dien. In een lange special laat Andere Tijden de geschiedenis van de verpleegster zien.

Florence Nightingale
Inmiddels heeft de rust, reinheid en regelmaat van vroeger namelijk plaats gemaakt voor heisa, herrie en hectiek - vooral in tijden van corona. In een prachtige ode aan het beroep zien we onder meer hoe Florence Nightingale, de beroemde Britse verpleegster, halverwege de negentiende eeuw werkte. Ook de actiegroep Witte Woede komt aan bod, die eind jaren tachtig de noodklok luidde.

De special van Andere Tijden over de zorg is op zondag 10 mei om 20.40 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Andere Tijden terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Zondag in Andere Tijden: een ode aan de zorg of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier