Zondag in Op1: speciale uitzending over Frontberichten

Zondag in Op1: speciale uitzending over Frontberichten
Dit zijn de gasten van zondag 31 mei 2020

Kijktip :

Zondag 31 mei, is het weer de beurt aan Jeroen Pauw en Fidan Ekiz. Dit duo presenteert elke zondag de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij Op1.

  • Geertjan Lassche, documentairemaker en bedenker van het programma Frontberichten, schuift aan om te vertellen over zijn ervaring. In Frontberichten vertelt hij verhalen van mensen bij wie veel coronapatiënten als eerste aankloppen: huisartsen Angela van Uden en Young-Kon Lambeck en spoedeisendehulparts Gor Khatchikyan. Vanavond zijn ook zij te gast bij Op1.

  • In de gehandicaptenzorg werden patiënten niet altijd ziek, maar ze werden wel slachtoffer van de coronamaatregelen. Woonbegeleider Elsje Kuik vertelde in Frontberichten over de impact van de maatregelen op de inwoners van haar instelling. Ze vertelt erover bij Op1.

  • Door het coronavirus stroomden de ziekenhuizen en Intensive Cares vol met patiënten. Dat lieten internist-intensivist Marco Goeijenbier, longarts Wouter van Geffen en arts interne geneeskunde Marissa Vive de afgelopen weken zien in Frontberichten.

  • Alleen al in Nederland zijn zesduizend mensen overleden aan het coronavirus.Miranda Morelli werkt in het mortuarium en zag het aantal doden oplopen. Als overledenenverzorger zorgt zij ervoor dat aan corona overleden patiënten het ziekenhuis op een waardige en veilige manier kunnen verlaten. Vanavond is ze te gast bij Op1.

  • In Frontberichten werden ook de ervaringen getoond van de mensen die het beest dat corona heet misschien wel het meest in de bek hebben gekeken: de verpleegkundigen. Zij brachten de afgelopen tijd het grootste deel van hun dagen aan het bed van de patiënten door. Verpleegkundigen Cindy Gommans, Wouter van de Streek, Judith Kruizenga en Ellen Mulder vertellen vanavond bij Op1 over hun ervaringen in de ziekenhuizen en op de IC’s.

Op1 gemist? De latenighttalkshow Op1 is elke werkdag rond 22:30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering van Op1 terugkijken bij Gids.tv.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Zondag in Op1: speciale uitzending over Frontberichten of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV