Netflix Top 10: Het Gouden Uur nieuwe topper, 65-film met Adam Driver vliegt naar nummer één

Netflix Top 10: Het Gouden Uur nieuwe topper, 65-film met Adam Driver vliegt naar nummer één
Best bekeken titels op Netflix

Film :

Elke week is het weer raak: Netflix komt met nieuwe titels die de top-10 van de streamingdienst gaan proberen te bestormen. Gids.tv houdt elke week de top-10 van de streamingdienst in de gaten en houdt je op de hoogte van welke titels er scoren.

Gids.tv geeft je regelmatig de beste tips over welke films en series je kunt kijken op alle streamingdiensten. Bekijk alle overzichten van de films en series op alle streamingdiensten op Gids.tv.

Series op Netflix

1. Het Gouden Uur, S1 (NIEUW)

Gids.tv: ★★★★ | IMDb ★ 7,7

De heftige en snoeiharde Nederlandse serie met Mocro Maffia-acteur Nasrdin Dchar scoort de pannen van het dak op de streamingdienst. De NPO-serie gaat over Mardik. Het eerste uur na een terroristische aanslag is cruciaal. Mardik is een zeer gedreven rechercheur van Afghaanse afkomst, die enorm wordt gewantrouwd door AIVD-medewerker Joëlle. Dit komt omdat ze iets over zijn verleden heeft ontdekt. Lees hier waar je de serie Het Gouden Uur kunt kijken.

Lees hier onze serierecensie van Het Gouden Uur seizoen 1

2. Liebes Kind [Dear Child] (+1)

Gids.tv: ★★★½ | IMDb ★ 7,5

Lena leeft in volledige afzondering in een streng beveiligd huis met de twee kinderen Hannah en Jonathan. Ze eten, gaan naar het toilet en naar bed op precies voorgeschreven tijden. Zodra een mysterieuze man de kamer binnenkomt, gaan ze in de rij staan om hun handen te laten zien. Lees hier waar je Liebes Kind kunt kijken.

Lees hier onze serierecensie van Liebes Kind.

3. Virgin River, S5 (NIEUW)

Gids.tv: ★★★½ | IMDb ★ 7,4

In de serie draait het allemaal om Melinda, een verpleegster uit LA die een nieuwe start wil maken. Ze verhuist naar een afgelegen stadje in het noorden van Californië en komt er al snel achter dat het leven daar niet zo simpel is als ze had verwacht. Bekijk hier waar je Virgin River kunt streamen.

Lees hier onze serierecensie van Virgin River seizoen 5.

4. Band of Brothers, S1 (NIEUW) IJzersterke oorlogserie gemaakt door Steven Spielberg en Tom Hanks. Het verhaal begint met de training in Amerika voorafgaand aan de landing in Normandië en eindigt in het "Adelaarsnest" van Adolf Hitler, aan het einde van de oorlog. Band of Brothers is gebaseerd op het gelijknamige boek van Stephen Ambrose. Lees hier onze serierecensie van Band of Brothers.
5. Inside the World's Toughest Prisons S7 (NIEUW) Onderzoeksjournalisten laten zich vrijwillig opsluiten in de meest geweldadige gevangenissen ter wereld. Waar intimidatie, wreedheid heersen in een keiharde wereld tussen de criminelen. Lees hier waar je de serie Inside the World's Toughest Prisons kunt kijken.
6. Surviving Summer, S2 (NIEUW) De rebelse tiener Summer Torres uit Brooklyn wordt gestuurd om bij familievrienden te gaan wonen in het rustige stadje Shorehaven aan de Great Ocean Road, Victoria, AUS. Ondanks haar inspanningen wordt Summer hevig verliefd op de stad, de mensen en de branding. Lees hier waar je de serie Surviving Summer kunt kijken.
7. Top Boy, S3 (-5) Sully's acties aan het einde van het laatste seizoen hebben zijn relatie met Dushane veranderd. Terwijl er nieuwe gedeelde problemen ontstaan, wordt alles wat ze hebben opgebouwd bedreigd door krachten buiten en binnen hun rijk. Kunnen ze naast elkaar bestaan volgens de regels van de straat die ze hun hele leven hebben gevolgd, in een wereld die voor hen aan het veranderen is? Lees hier onze serierecensie van Top Boy seizoen 3
8. Who is Erin Carter? [Palomino] (-4) Erin Collantes is een Britse lerares die de droom van een expat in Spanje waarmaakt. Daar raakt ze betrokken bij een overval op een supermarkt. Wanneer een van de overvallers beweert haar te herkennen, dreigt Erins leven uiteen te vallen. In Palomino, een stad vol geheimen, moet Erin vechten om haar naam te zuiveren en haar familie te beschermen. Lees ook de recensie.
9. One Piece (-4) De piraten heersen over de zeeën, en alleen de sterkste hebben de kans om aanspraak te maken op de mythische schat die bekend staat als 'One Piece' die werd achtergelaten door de grootste piraat van allemaal, Gol D. Roger. Jaren na de dood van Roger droomt een jonge jongen met de naam Monkey D. Luffy ervan zijn eigen bemanning groot te brengen, One Piece te vinden en zichzelf uit te roepen tot piratenkoning. Lees ook onze recensie.
10. The Pacific, S1 (NIEUW) Deze Emmy-winnende en zusterserie van Band of Brothers uit 2010 werd zeer enthousiast ontvangen. We volgen Robert Leckie, Eugene Sledge en John Basilone, drie Amerikaanse mariniers van de First Marine Division. Hun levens zijn vervlochten met op de achtergrond de strijd in de Pacific ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Lees hier onze serierecensie van The Pacific seizoen 1

Films op Netflix

1. 65 (–)

Gids.tv: ★★½ | IMDb ★ 5,7

Bron: Sony Pictures Releasing International
Dino's schieten met Adam Driver is succesvol op Netflix en staat trots op één. Na een rampzalige crash op een onbekende planeet ontdekt piloot Mills al snel dat hij eigenlijk op aarde is gestrand... 65 miljoen jaar geleden. En dan ontmoet hij Koa. Lees hier waar je de film 65 kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van 65

2. Love at First Sight (NIEUW)

Gids.tv: ★★★ | IMDb ★ 6,9

Bron: Netflix
Hadley en Oliver ontmoeten elkaar door een speling van het lot op de luchthaven van New York. In korte tijd leren ze elkaar in het vliegtuig beter kennen. Helaas verliezen ze elkaar bij aankomst in Londen uit het oog. De kans dat ze elkaar ooit zullen terugzien is miniem. Misschien helpt Cupido wel een handje. Romantiek op Netflix scoort vaak goed. Lees hier waar je de film Love at First Sight kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van Love at First Sight.

3. Ordinary Men: The 'Forgotten Holocaust' (NIEUW)

IMDb ★ 7,0

Bron: Netflix (ZDF)
Deze documentaire onderzoekt hoe en waarom duizenden gewone Duitsers als lid van de nazipolitie op zeer grote schaal wreedheden begingen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Lees hier waar je de film Ordinary Men: The 'Forgotten Holocaust kunt kijken.

4. De Croods 2: een nieuw begin (NIEUW) De bijzondere prehistorische familie de Croods wordt uitgedaagd door een rivaliserende familie, de Bettermans, die beweren beter en meer ontwikkeld te zijn. Animatie voor de hele familie. Lees hier waar je de film De Croods 2: een nieuw begin kunt kijken.
5. Ehrengard: The Art of Seduction (NIEUW) Het verhaal speelt zich af in het sprookjesachtige en gefictionaliseerde koninkrijk Babenhausen. Wanneer een kunstschilder en zelfbenoemde liefdesdeskundige Cazotte een timide prins de kunst van het verleiden probeert te leren, mislukt het plan en leidt tot grote schandalen en onverwachte romantiek. Deense satire vol verleidelijke blikken. Lees hier waar je de film Ehrengard: The Art of Seduction kunt kijken.
6. State of Play (NIEUW) Film uit de oude doos (2009). Een ervaren journalist werk samen met een rookie om het web van leugens te ontrafelen rond de verdachte moord van een vrouw. Misdaad met Russell Crow en Ben Affleck. Lees hier waar je de film State of Play kunt kijken.
7. Happy Ending (-7) Luna en Mink zijn een gelukkig koppel dat hun eenjarig samenzijn viert. Mink weet niet dat Luna al sinds het begin van hun relatie haar orgasmes faket, en Luna heeft dit nu al zo lang verzwegen dat ze er niet meer bij hem over durft te beginnen. Wanneer haar beste vriendinnen Luna aansporen om eens nieuwe dingen in de slaapkamer uit te proberen met Mink, stelt Luna een spannend idee aan hem voor: een trio. Lees hier waar je Happy Ending kunt kijken.
8. Fifty Shades Freed (NIEUW) Nederland kan geen genoeg krijgen van de erotische verhalen rond Anastasia en Christian Grey. Hete momenten, de rode kamer en ondeugende spelletjes staan op het programma. De blockbuster uit 2018 wist destijds volle bioscoopzalen te trekken en doet nu goede zaken op Netflix. Met Dakota Johnson en Jamie Dorman in de hoofdrol. Lees hier waar je film Fifty Shades Freed kunt kijken.
9. Jack Reacher: Never Go Back (NIEUW) Als Jack hoort dat een vriendin wordt beschuldigd van moord, denkt hij een groot en duister complot op het spoor te zijn. Tom Cruise in topvorm in deze actiethriller uit 2016. Lees hier waar je de film Jack Reacher: Never Go Back kunt kijken.
10. A Man Called Otto (terug in de top 10) Leer de norse weduwnaar Otto Anderson kennen. Hij beleeft alleen plezier aan het bekritiseren en veroordelen van zijn geërgerde buren. Wanneer een levendig jong gezin naast hem komt wonen, ontmoet hij zijn gelijke in de gevatte en hoogzwangere Marisol. Dit leidt tot een onverwachte en bijzondere vriendschap die zijn wereld op zijn kop zal zetten. Prachtige tragikomedie met Tom Hanks. Lees hier waar je de film A Man Called Otto kunt kijken.

Opvallende zaken op de andere streamingdiensten
De release van The Little Mermaid (2023) en Elemental op Disney+ schudt de boel daar flink op: de films zijn nu de best bekeken films op de dienst. Op Prime Video is The Wheel of Time voor de derde week op rij de best bekeken serie van het weekend. Meest succesvolle film van het jaar: Barbie komt (nu de film te koop is) binnen op #1 in de Pathé Thuis top-20, ook oorlogsfilm Kandahar met Gerard Butler doet goede zaken en staat op nummer 2 in de lijst.

Actuele video's

Meer actuele video's