Netflix Top 10: Griselda stoot docuserie na een week van de troon, Badland Hunters nieuw succes

Netflix Top 10: Griselda stoot docuserie na een week van de troon, Badland Hunters nieuw succes
Deze titels doen het goed op Netflix

Film :

Elke week is het weer raak: Netflix komt met nieuwe titels die de top-10 van de streamingdienst gaan proberen te bestormen. Gids.tv houdt elke week de top-10 van de streamingdienst in de gaten en houdt je op de hoogte van welke titels er scoren.

Gids.tv geeft je regelmatig de beste tips over welke films en series je kunt kijken op alle streamingdiensten. Bekijk alle overzichten van de films en series op alle streamingdiensten op Gids.tv.

Films op Netflix

1. No Hard Feelings (–)

Gids.tv: ★★½

Jennifer Lawrence als Maddie in 'No Hard Feelings'. Bron: Sony Pictures
Het verhaal gaat over Maddie. Wanneer ze op het punt staat om haar ouderlijk huis kwijt te raken, ziet Maddie een vrij opmerkelijke vacature: rijke helikopterouders zoeken iemand die met hun introverte 19-jarige zoon Percy wil ‘daten’ voordat hij naar de universiteit gaat. Lees hier waar je No Hard Feelings kunt kijken.

Lees ook onze review van No Hard Feelings.

2. Lift (–)

Gids.tv: ★★½

Kevin Hart, Vincent D'Onofrio, Gugu Mbatha-Raw, Billy Magnussen en anderen in 'Lift'. Bron: Netflix
De meesterdief Cyrus Whitaker wordt door zijn ex-vriendin en de FBI in de val gelokt om met zijn internationale bende een onmogelijke overval te plegen. Ze moeten $100 miljoen aan goud zien te stelen om een terroristische aanslag te voorkomen. Het enige probleem is dat het goud wordt vervoerd in een Boeiing 777-passagiersvlucht van Londen naar Zürich. Lees hier waar je Lift kunt kijken.

Lees hier onze review van Lift.

3. Stillwater (–)

Gids.tv: ★★★

Matt Damon en Camille Cottin in 'Stillwater'. Bron: Sony Pictures
Het verhaal gaat over de van Oklahoma afkomstige arbeider Bill Baker. Hij reist naar Frankrijk, Marseille, waar zijn dochter die van hem vervreemd is, gearresteerd werd voor een moord die ze ontkent gepleegd te hebben. Zonder de taal of cultuur te kennen, probeert Bill in Frankrijk om zijn dochter vrij te krijgen. Lees hier waar je Stillwater kunt kijken.

4. Badland Hunters (NIEUW) Het verhaal speelt zich af in Seoul, waar na een dodelijke aardbeving het recht van de sterkte geldt. We volgen Nam San, een geduchte jager die door de verraderlijke wildernis van een wereld waar chaos heerst navigeert. De onverschrokken jager komt in actie om een tiener te redden die door een krankzinnige dokter is ontvoerd… Lees ook onze review (★★★).
5. Sixty Minutes [60 Minuten] (–) MMA-vechter Octavio heeft maar één uur om op het verjaardagsfeestje van zijn dochter te komen, anders verliest hij voor altijd de voogdij over haar. Maar om zijn doel te bereiken slaat hij een groot gevecht over, waar allerlei louche figuren niet blij mee zijn. Terwijl ze Octavio achtervolgen, brengt de genadeloze race tegen de klok de jonge vader al snel tot het uiterste. Lees ook onze review (★★★).
6. Society of the Snow [La sociedad de la nieve] (+2) De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. We volgen een rugbyteam dat naar Chili vliegt voor een toernooi. Wanneer hun vliegtuig hoog in de bergen neerstort, moeten de overlevenden onder de meest erbarmelijke omstandigheden zien te overleven. Lees hier onze review (★★★★).
7. The Kitchen (-3) In een dystopisch Londen is de kloof tussen arm en rijk tot het uiterste opgerekt. Alle vormen van sociale woningbouw zijn uitgeroeid en alleen The Kitchen blijft over. Een gemeenschap die weigert te verhuizen uit de plek die zij thuis noemen. Na de dood van Benji's moeder leert deze jongen Izi kennen. Lees ook onze review (★★½).
8. The Favourite (NIEUW) Verhaal van koninklijke intriges, passie, jaloezie en verraad aan het hof van Queen Anne in het Engeland van de achttiende eeuw. Abigail en Lady Sarah strijden om de gunst van de vorstin, maar gunnen elkaar het licht niet in de ogen (★★★★½). Kijk ook de trailer.
9. Murder on the Orient Express (-3) Wat begint als een extravagante treinreis door Europa mondt uit in één van de meest stijlvolle, spannende en aangrijpende mysteries ooit verteld. Dit is het verhaal van dertien reizigers op een trein, waar iedereen een verdachte is. In een race tegen de klok moet één man de puzzel zien op te lossen voor dat de moordenaar opnieuw toeslaat (★★★½). Kijk ook de trailer.
10. The Proposal (-3) De invloedrijke redactrice Margaret dreigt uitgezet te worden naar haar vaderland Canada. Om dit te voorkomen dwingt ze haar niets vermoedende en komische assistent Andrew om zich met haar te verloven, terwijl ze hem al jarenlang het leven zuur maakt. Hij gaat akkoord met de verloving maar tegen een paar persoonlijke voorwaarden (★★★). Kijk ook de trailer.

Series op Netflix

1. Griselda (NIEUW)

Gids.tv: ★★★

Sofia Vergara als Griselda Blanco in 'Griselda'. Bron: Netflix
Een serie geïnspireerd op het leven van de slimme en ambitieuze Griselda Blanco, die een van de meest winstgevende kartels uit de geschiedenis oprichtte. Met een dodelijke combinatie van onverwachte wreedheid en charme wist Blanco in het Miami van de jaren 70-80 moeiteloos te balanceren tussen zakelijke belangen en familiezaken, wat haar de bijnaam "The Godmother" opleverde. Lees hier waar je Griselda kunt streamen.

Lees hier onze review van Griselda.

2. American Nightmare (-1)

Gids.tv: ★★★½

In maart 2015 belt een man 112 en vertelt dat in de afgelopen nacht zijn vriendin is ontvoerd. Het koppel woont samen in Vallejo Californië. De politie ondervraagt hem en vindt dat hij een ongeloofwaardig verhaal opdist. De agent verdenkt hem er in eerste instantie van de ontvoering in scène gezet te hebben. Totdat na twee dagen zijn vriendin ineens weer opduikt. Nu worden de rollen omgedraaid en is zij de verdachte van een geënsceneerde ontvoering. Lees hier waar je American Nightmare kunt kijken.

Lees ook onze review van American Nightmare.

3. Fool Me Once (-1)

Gids.tv: ★★★½

Michelle Keegan als Maya Stern in 'Harlan Cohen's Fool Me Once'.
De serie gaat over Maya Stern die de brute moord op haar man Joe probeert te verwerken. Wanneer Maya een nanny-cam installeert, schrikt ze zich kapot als ineens haar man in beeld staat. Detective Sergeant Sami Kierce leidt het moordonderzoek naar Joe's dood en heeft het ook nog eens moeilijk met zijn eigen geheimen. Ondertussen proberen Maya's nichtje en neefje meer te weten te komen over de moord op hun moeder die enkele maanden eerder plaatsvond. Zouden de moorden met elkaar te maken hebben? Lees hier waar je Fool Me Once kunt streamen.

Lees ook onze review van Fool Me Once.

4. Berlín (-1) Het verhaal van La Casa de Papel-teamlid Andrés de Fonollosa, beter bekend onder zijn codenaam Berlín. In deze serie verzamelt zich een andere bende om hem heen: Keila, een elektronicaspecialiste; Damián, Berlins vertrouweling en professor in de filantropie; de wat instabiele Cameron; de toegewijde Roi; en Bruce, een meedogenloze actieman. Deze bende beraamt en voert grote overvallen als op banken uit. Lees ook onze review (★★★★).
5. Harlan Coben Safe (–) Nadat zijn tienerdochter verdwijnt, ontdekt een chirurg, die weduwnaar is en in een rijke buurt woont, duistere geheimen over de mensen die hem na staan. De politie stelt een onderzoek in, maar Tom is geen man die stil blijft zitten. Hij besluit om zelf op zoek te gaan naar zijn dochter en moet gaan bepalen hoe ver hij wil gaan om zijn familie te beschermen (★★★½). Kijk ook de trailer.
6. Love on the Spectrum (NIEUW) Liefde vinden kan voor iedereen moeilijk zijn. Voor jongvolwassenen in het autismespectrum is het verkennen van de onvoorspelbare wereld van dating nog ingewikkelder.
7. The Stranger (+1) Een web van geheimen stuurt huisvader Adam Price op een wanhopige zoektocht om de waarheid te achterhalen over de mensen die het dichtst bij hem staan (★★★). Kijk ook de trailer.
8. You Are What You Eat: A Twin Experiment (TERUG) In dit unieke experiment volgen identieke tweelingen ieder acht weken lang een eigen dieet en lifestyle om te zien welke invloed bepaalde soorten voedsel op het lichaam hebben. Lees ook onze review
9. Queer Eye (TERUG) In een tijd waarin De Verenigde Staten verdeeld zijn en de toekomst onzeker lijkt, probeert een team van vijf dappere mannen ons dichter bij elkaar te brengen met hun plezier en hun gevoel voor mode. Met een nieuwe Fab 5 en een bijna onmogelijke missie, vertrekt Queer Eye uit de Big Apple om Amerika compleet roze te maken... make-over na make-over. Kijk ook de trailer van seizoen 8
10. My Life with the Walter Boys (-3) Nadat ze haar familie heeft verloren bij een tragisch ongeval, wordt de 15-jarige Jackie Howard gedwongen haar bevoorrechte leven in Manhattan te verlaten. Ze trekt in bij de familie Walter, een groot, luidruchtig gezin met tien zonen op het platteland van Colorado. Hier raakt ze verstrikt in een driehoeksverhouding met twee van de broers. Lees ook onze review (★★).

Actuele video's

Meer actuele video's