Netflix Top 10: deze films en series zijn populair tijdens Kerst 2023

Netflix Top 10: deze films en series zijn populair tijdens Kerst 2023
The Crown nog steeds meest succesvolle serie, Rebel Moon nieuw op 1

Film :

Elke week is het weer raak: Netflix komt met nieuwe titels die de top-10 van de streamingdienst gaan proberen te bestormen. Gids.tv houdt elke week de top-10 van de streamingdienst in de gaten en houdt je op de hoogte van welke titels er scoren.

Gids.tv geeft je regelmatig de beste tips over welke films en series je kunt kijken op alle streamingdiensten. Bekijk alle overzichten van de films en series op alle streamingdiensten op Gids.tv.

Films op Netflix

1. Rebel Moon - Part One: A Child of Fire (NIEUW)

Gids.tv: ★★½ | IMDb ★ 6,3

Acteur Ed Skrein (Admiral Atticus Noble) in de film 'Rebel Moon - Part One: A Child of Fire'
Wanneer een vreedzame kolonie aan de rand van de Melkweg wordt bedreigd door de legers van de tirannieke regent Balisarius, sturen ze Kora, een jonge vrouw met een mysterieus verleden, op pad om krijgers van naburige planeten te zoeken om hen te helpen een standpunt in te nemen. Lees ook waar je Rebel Moon - Part One: A Child of Fire kunt streamen.

Lees hier onze review van Rebel Moon: A Child of Fire

2. Top Gun: Maverick (NIEUW)

Gids.tv: ★★★★★ | IMDb ★ 8,7

Tom Cruise in 'Top Gun: Maverick'. Bron: Paramount
De film draait om de vijfde generatie vechtpiloten en verkent het einde van het tijdperk van de luchtgevechten. Dogfights tussen twee piloten zijn zo'n beetje voorbij. Maverick is nu instructeur op een vliegschool voor piloten van de luchtmacht en begeleidt Bradley Bradshaw, de zoon van zijn overleden partner Nick 'Goose' Bradshaw. Lees hier waar je Top Gun: Maverick kunt kijken.

Lees ook onze review van Top Gun: Maverick.

3. Leave the World Behind (-2)

Gids.tv: ★★★½ | IMDb ★ 7,2

Ethan Hawke, Julia Roberts, Farrah Mackenzie en Mahershala Ali in 'Leave the World Behind'. Bron: Netflix
Amanda en Clay trekken op vakantie naar een afgelegen woning op Long Island. Ze willen er voor even hun drukke New Yorkse leven ontvluchten en samen met hun kinderen tijd doorbrengen. Op een avond keren de eigenaars van de woning Ruth en G.H. ontzet terug uit Manhattan waar een black-out heerste. Ook ter plekke lijkt de stroom uitgevallen. De twee gezinnen zijn op elkaar aangewezen en iedereen ontdekt elkaars ware aard. Lees hier waar je vanaf 8 december Leave The World Behind kunt kijken.

Lees onze filmrecensie van Leave the World Behind.

4. Operation Kandahar (-2) Nadat zijn missie is ontmaskerd, moet een undercover CIA-agent die diep in vijandig gebied in Afghanistan vastzit, zich samen met zijn Afghaanse vertaler een weg banen naar een extractiepunt in Kandahar, terwijl hij vijandelijke elitetroepen en buitenlandse spionnen die de taak hebben hen op te sporen, moet ontwijken. Lees ook onze review.
5. The Grinch (+4) De Grinch is een zuur en verbitterd op een kat lijkend wezen met een hart dat twee maten te klein is. Hij woont in een donkere grot op een besneeuwde bergtop ten noorden van Whoville, het thuis van de warmhartige en vrolijke Who's. Zijn enige vriend is zijn hond, Max. Vanaf zijn bergtop hoort de Grinch de luidruchtige voorbereidingen voor de kerst. Jaloers op de vrolijkheid van de Who's, maakt hij plannen om de berg af te dalen en de cadeaus en kerstversieringen te stelen, en zo te voorkomen dat Kerstmis door kan gaan. Kijk ook de trailer.
6. Good Will Hunting (NIEUW) Will Hunting werkt als schoonmaker in een school in Boston en brengt de rest van zijn dagen voornamelijk door met vechten en het omzeilen van de wet. Op een dag blijkt echter dat Will een uitzonderlijk talent heeft voor wiskunde. Een leraar wil koste wat het kost dit talent uitbouwen, maar merkt al vlug dat Will behoorlijk overhoop ligt met zichzelf en z'n omgeving. De enigen die hem kunnen helpen zijn Sean McGuire, een psycholoog die bewondering heeft voor het jonge genie en hem probeert te begrijpen en Skylar, een studente geneeskunde die verliefd is op Will. Kijk ook onze trailer.
7. How the Grinch Stole Christmas (+3) In een sneeuwvlok ligt het magische land van de Who's, een volk dat houdt van Kerstmis en feestvieren. Bovenop de berg leeft de Grinch, een oude knorpot die de kerstdagen haat en alleen maar wraak wil nemen op diegenen die hem kwaad hebben gedaan. Op kerstavond besluit hij, vermomd als kerstman, naar het dorp af te zakken en de cadeautjes en kerstversieringen te stelen. Kijk ook de trailer.
8. Chicken Run: Dawn of the Nugget (-5) Een nieuw avontuur en vervolg op Chicken Run uit 2000. Ginger is ontsnapt aan de boerderij van Mrs. Tweedy en heeft eindelijk haar grote droom gevonden: een vredig eiland voor de hele kudde kippen, ver van de gevaren van de mensenwereld. Wanneer zij en Rocky een klein meisje genaamd Molly uitbroeden, lijkt Gingers gelukkig einde compleet. Maar op het vasteland wordt de hele kippensoort geconfronteerd met een nieuwe, afschuwelijke bedreiging. Lees ook onze review.
9. Catering Christmas (-2) Het verhaal gaat over Molly Frost, een worstelende nieuwe eigenaar van een cateringbedrijf, belandt op het grootste Kerstgala van het jaar in New Hampshire. De zaken worden ingewikkeld wanneer Molly valt voor Jeans neef, de 30-jarige Carson, een reisfotograaf is die geen zin heeft om de stichting van de familie over te nemen. Lees ook onze recensie.
10. Love Actually (NIEUW) De film volgt het liefdesleven van acht Londenaren in de aanloop naar kerst. De nieuwe premier wordt verliefd op het meisje dat hem thee brengt, terwijl zijn zus huwelijksproblemen heeft. Een vader en zijn stiefzoon moeten het verlies van de moeder verwerken, terwijl de zoon tot over z'n oren verliefd is op een klasgenote. Lees ook onze recensie.

Series op Netflix

1. The Crown, S6 (–)

Gids.tv: ★★★ | IMDb ★ 8,6

Imelda Staunton als Queen Elizabeth in 'The Crown' seizoen 6
Het eerste deel van deze serie onthult de opbloeiende relatie tussen prinses Diana en Dodi Fayed, voordat een noodlottige autorit verwoestende gevolgen heeft. Natuurlijk is ook de rol van Charles daarin bijzonder opvallend: die wil snel na het noodlottige moment namelijk trouwen met zijn 'echte' grote liefde Camilla. Lees hier waar je The Crown kunt kijken.

Lees ook onze serierecensie van het tweede deel van The Crown seizoen 5.

2. My Life with the Walter Boys (–)

Gids.tv: ★★ | IMDb ★ 7,2

Nadat ze haar familie heeft verloren bij een tragisch ongeval, wordt de 15-jarige Jackie Howard gedwongen haar bevoorrechte leven in Manhattan te verlaten. Ze trekt in bij de familie Walter, een groot, luidruchtig gezin met tien zonen op het platteland van Colorado. Hier raakt ze verstrikt in een driehoeksverhouding met twee van de broers. Lees hier waar je My Life with the Walter Boys kunt kijken.

Lees ook onze serierecensie van My Life with the Walter Boys.

3. Trevor Noah: Where was I

IMDb ★ 6,6

De nieuwe comedy special van Trevor Noah, die recent nog een Erasmusprijs mocht ontvangen uit handen van Koning Willem-Alexander. In deze special neemt hij zijn avonturen in Europa door, waaronder de volksliederen, een sightseeing tour door Duitsland en een roast in Parijs.

4. A Nearly Normal Family (+1) De familie Sandell is een normaal gezin uit Zweden bestaande uit priester Adam, advocate Ulrika en hun negentienjarige dochter Stella. Ze leiden een ogenschijnlijk perfect leven in een gepolijste woonwijk buiten Lund. Op een dag verandert alles als Stella in hechtenis belandt, beschuldigd van moord. Lees ook onze recensie.
5. Blood Coast (-1) Een groep politieagenten met bijzondere methoden moeten een gevaarlijke crimineel opsporen om een bloedbad in de Franse stad Marseille te voorkomen. Kijk ook de trailer.
6. FERRY: de serie (-3) Ferry Bouman is wanhopig op zoek naar geld en krijgt een gouden kans als een van de grootste dealers in Noord-Brabant wegvalt na een geruchtmakende arrestatie. Bovendien bloeit de prille liefde tussen Ferry en Danielle op en staat er misschien wel een Bruiloft op het programma. Want Danielle zegt volmondig: "Ja, ik wil!" Lees ook onze recensie.
7. Obliterated (-1) Een eliteteam van de Special Forces verijdelt een dodelijke dreiging voor Las Vegas. Nadat ze hun geslaagde missie groots gevierd hebben met veel drank, drugs en seks, ontdekt het team dat de bom die ze onschadelijk hebben gemaakt nep was. Het nu dronken team moet door hun beperkingen heen vechten, hun persoonlijke problemen overwinnen, de echte bom vinden en de wereld zien te redden. Lees hier onze recensie.
8. Het Gouden Uur (NIEUW) De dramaserie Het Gouden Uur draait om het eerste uur na een terroristische aanslag, want dit uur is cruciaal. Dit is het moment waarin paniek en angst overweldigend zijn en het gevaar voor een tweede aanslag het grootst is. Het uur dat het beste en het slechtste in mensen naar boven brengt. Lees ook onze recensie.
9. World War II From the Frontlines (-2) Deze documentaireserie brengt de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog (1939-1945) op unieke wijze tot leven met behulp van verlevendigd archiefmateriaal en stemmen en meningen van alle kanten van de oorlog. Het laat de grootste kantelpunten van de oorlog zien en geeft een uniek beeld van de belangrijkste slagen. Lees hier onze recensie.
10. Het haardvuur (NIEUW) Precies wat het zegt: een haardvuur voor de koude avonden.

Actuele video's

Meer actuele video's