OVERZICHT: deze films en series zijn nieuw te streamen in februari 2024

OVERZICHT: deze films en series zijn nieuw te streamen in februari 2024
Met onder meer Avatar: The Last Airbender en Patty

Film :

De tweede maand van het jaar is in heel veel gevallen nog steeds koud, dus zal het dekentje nog steeds op de bank liggen en de televisie ook wat vaker aan staan dan in de zomermaanden. Tijd dus om nieuwe films en series te ontdekken. Om je te helpen bij de keuzes, zet Gids.tv de belangrijkste releases op een rij.

Bekijk alle overzichten, kijktips, recensies en trailers van de films en series op alle streamingdiensten op Gids.tv.

Alles Is Zoals Het Zou Moeten Zijn (1 februari)

Videoland (film)

Barbara Sloesen in 'Alles is zoals het zou moeten zijn'. Bron: DFW
Het is over en uit. Iris zwelgt in zelfmedelijden wanneer haar vriend haar verlaat na de bevalling. Dan staat ineens de knappe hondenuitlater Douwe voor haar neus. Een man ver beneden haar stand maar toch wel erg charmant. Toch wil ze nog afrekenen met haar overspelige ex. Lees ook waar je Alles is zoals het zou moeten zijn kunt kijken.

November Criminals (Netflix. 1 februari, film) De 18-jarige Joodse Addison Schacht, bijna afgestudeerd aan een middelbare school in Washington D.C., dealt drugs, is onbeschoft tegen veel mensen en heeft een complexe relatie met zijn beste vriendin Phoebe. Kijk ook de trailer.

RedLife (Netflix. 1 februari, film) Dit opmerkelijke debuut gaat over jongeren die aan de rand van de onderwereld in Bangkok leven. Hun worstelingen en hoop, verlangen naar pure liefde in barre omstandigheden, worden realistisch vastgelegd. Kijk ook de trailer

The Peacemaker (Netflix. 1 februari, film) Een botsing tussen twee Russische treinen eist honderden levens. Een van de treinen had een uiterst gevaarlijke nucleaire lading aan boord, met een enorme explosie tot gevolg. Volgens de internationale media gaat het om een ongeval, maar daar is de Amerikaanse kernbommenexperte Julia Kelly het niet mee eens. Volgens haar is het ongeval een dekmantel voor de diefstal van kernkoppen. Kijk ook de trailer.

Invincible, S2 (Prime Video. 1 februari, serie, finale) Mark is nog steeds aan het bijkomen van het verraad van Nolan en worstelt met het opnieuw opbouwen van zijn leven terwijl hij wordt geconfronteerd met een groot aantal nieuwe bedreigingen, terwijl hij vecht tegen zijn grootste angst: dat hij zijn vader zou kunnen worden zonder dat hij het weet. Kijk ook de trailer.

Let's Talk About CHU (2 februari)

Netflix (serie, bingen)

De jongste dochter, Chu Ai, werkt als waxtherapeut en runt een socialemediakanaal voor seksuele voorlichting. Geleid door de mantra 'vrijen, niet verliefd worden', navigeert ze haar angsten door een niet-exclusieve relatie met Ping-ke, die ook haar scepsis over liefde deelt. Tegelijkertijd wordt haar oudere zus Chu-wei geconfronteerd met huwelijksproblemen met haar man Shi-chieh, terwijl haar broer Yu-sen het uitmaakt met zijn oude relatie. vriend nadat hij vastzat in een onevenwichtige relatie. Lees ook waar je Let's Talk About CHU kunt streamen.

Orion and the Dark (2 februari)

Netflix (film)

Orion
Het verhaal gaat over Orion. Deze jongen oogt als een doorsnee basisschoolkind: verlegen, bescheiden en verliefd. Maar onder zijn schijnbaar normale uiterlijk is Orion een bal van puberale angst, volledig verteerd door irrationele angsten voor bijen, honden, de oceaan en gevaarlijke clowns. Elke nacht wordt hij echter met zijn grootste angst geconfronteerd: de duisternis. Lees ook waar je Orion and the Dark kunt streamen.

Jesus Revolution (Netflix. 2 februari, film) Het verhaal speelt zich af in de jaren 70. De jonge Greg Laurie wordt opgevoed door zijn worstelende moeder, Charlene. Laurie en een zee van jonge mensen dalen af naar het zonnige Zuid-Californië om de waarheid opnieuw te definiëren met alle middelen van bevrijding. Onbedoeld ontmoet hij Lonnie Frisbee, een charismatische hippie-straatprediker, en dominee Chuck Smith, die de deuren van Smiths kwijnende kerk hebben opengezet voor een stroom dolende jongeren. Kijk ook de trailer.

Farang (Netflix. 2 februari, film) Het verhaal gaat over Sam. Hij is een voorbeeldige gevangene. Enkele maanden voor zijn vrijlating uit de gevangenis bereidt hij zich ijverig voor op zijn reïntegratie. Tijdens een verlof haalt zijn verleden hem in en door een ongeluk heeft hij maar één keuze: ontsnappen. Vijf jaar later bouwde hij zijn leven weer op in Thailand, waar een droom uitkomt. Een gezin stichten. Kijk ook de trailer.

Prisoners Daughter (Netflix. 2 februari, film) Het verhaal gaat over Max. Als hij de diagnose terminale kanker krijgt, wordt Max na twaalf jaar vrijgelaten uit de gevangenis. Hij heeft nog maar één grote wens: zich verzoenen met zijn dochter Maxine en zijn kleinzoon die hij nog nooit heeft ontmoet. Lees ook onze recensie.

Sleepers, S2 (2 februari)

Videoland (serie, finale)

Bron: Videoland
De wereld van Martin staat op instorten wanneer zijn vrouw Noura achter zijn ware identiteit dreigt te komen. Zijn moeder Ans staat op het punt van oorlog met een internationale criminele organisatie en dwingt Martin en Willem haar te helpen. Ondertussen begint men bij de politie ook te twijfelen aan de integriteit van Martin. Voor wie kiest Martin? Zijn familie of kan hij toch niet ontsnappen uit de klauwen van de onderwereld? Lees hier waar je Sleepers kunt streamen.

Lees hier onze review van Sleepers seizoen 2, die we beoordelen met vier sterren.

Mr. & Mrs. Smith (2 februari)

Prime Video (serie, bingen)

Donald Glover en Maya Erskine in 'Mr. & Mrs. Smith'. Bron: Prime Video
Twee eenzame mensen krijgen een baan bij een mysterieus spionagebureau dat hen een glorieus leven vol spionage, rijkdom, wereldreizen en een prachtig droomhuis in Manhattan biedt. De vangst? Nieuwe identiteiten in een gearrangeerd huwelijk als de heer en mevrouw John en Jane Smith. John en Jane zijn nu getrouwd en voeren elke week een risicovolle missie uit, terwijl ze ook een nieuwe relatiemijlpaal tegenkomen. Lees hier waar je Mr. & Mrs. Smith kunt streamen.

De Prank Show (Prime Video. 2 februari, realityserie, bingen) In elke aflevering van 'De Prank Show' houdt Giel zowel bekende als onbekende Nederlanders voor de gek. Op straat, in een café, of in de supermarkt…. Je weet nooit of én wanneer je wordt geprankt. Kijk ook de trailer.

Flikken Maastricht, S18 (2 februari)

NPO Plus (serie, première)

De cast van de serie 'Flikken Maastricht'. Bron: AVROTROS
De cliffhanger van de finale van het zeventiende seizoen ging over de broer van Eva, Maurice. Hij werd geraakt door kogels die ogenschijnlijk uit het wapen van Eva's collega Floris Wolfs lijken te komen. Gaat Eva dat Wolfs vergeven? Dat zal het tweede seizoen moeten uitwijzen. Lees hier waar je Flikken Maastricht kunt kijken.

De nieuwe aflevering van Flikken Maastricht is wekelijks vooruit te kijken.

Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem (3 februari)

SkyShowtime (film)

De Turtles in ‘Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem’. Bron: Paramount
Nadat ze zich jarenlang verscholen hebben voor mensen hopen de Turtle-broers nu met heldhaftige acties New York voor zich te winnen en geaccepteerd te worden als gewone tieners. Met hulp van hun nieuwe vriendin April O’Neil gaan ze de strijd aan met een mysterieuze misdaadorganisatie, maar dat blijkt nog niet zo makkelijk. Zeker niet als ze een mutantenleger achter zich aan krijgen. Lees ook waar je Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem kunt kijken.

Lees ook onze review van Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem.

Ridley (3 februari)

NPO Plus (serie, bingen)

Detective Ridley is een aimabele, gepensioneerde detective, die als adviseur bij een moordzaak wordt betrokken door zijn protégée bij de politie. Het trekt Ridley uit zijn kluizenaarsbestaan vol verdriet over zijn vrouw en dochter, die bij een aangestoken brand zijn vermoord. Een dader zit vast. Bekijk hier waar je vanaf 3 februari Ridley kunt streamen.

The Guilt Trip (Netflix. 4 februari, film) Tijdens bliksembezoekje aan zijn alleenstaande moeder Joyce, besluit uitvinder Andy om haar mee te vragen op een achtdaagse, 5000 kilometer lange zakenreis door Amerika. Andy probeert onderweg niet alleen zijn nieuwe uitvinding aan de man te brengen, maar hoopt ook zijn immer bezorgde moeder te herenigen met haar jeugdliefde. Kijk ook de trailer.

Raël: The Alien Prophet [Raël: Le Derniere Prophète] (Netflix. 7 februari, serie, bingen) Halverwege de jaren 70 richtte de Franse journalist Claude Vorilhon een religieuze beweging op, nadat hij een buitenaards wezen had ontmoet. Volgens de alien is het leven op aarde niet spontaan ontstaan, maar door de zogenaamde Elohim gecreëerd in een laboratorium, en Vorilhon moest zijn volgelingen eerbied en liefde voor hun scheppers bijbrengen. Kijk ook de trailer.

The Devil Wears Prada (Netflix. 7 februari, film) De New Yorkse Andrea Sachs is een net afgestudeerde journaliste die een kans ruikt wanneer ze op gesprek mag komen bij het ultrahippe modemagazine Runway. Het schrijven van diepgravende interviews en spraakmakende artikelen zit er voorlopig nog niet in, want de studentikoze Andrea krijgt een baantje aangeboden als assistente van hoofdredactrice Miranda Priestley. Kijk ook de trailer.

The Marvels (7 februari)

Disney+ (film)

Brie Larson als Carol Danvers in 'The Marvels'. Bron: Disney
Carol Danvers, beter bekend als Captain Marvel, heeft haar naam heroverd tegen de Kree en wraak genomen op de Supreme Intelligence. Het universum is nu echter gedestabiliseerd en dat heeft grote gevolgen. Carol wordt naar een wormgat gestuurd dat verband houdt met de Kree. Om het universum te redden zal ze haar krachten moeten bundelen met haar nichtje Monica Rambeau en Kamala Khan, ook bekend als Ms. Marvel. Lees ook waar je The Marvels kunt kijken.

Lees ook onze review van The Marvels, die wij beoordelen met ★★★½.

One Day (8 februari)

Netflix (serie, bingen)

Ambika Mod en Leo Woodall in 'One Day'. Bron: Netflix
Hoewel de universiteit ten einde loopt, spreken de twee studenten die dag voor het eerst elkaar en gaan de volgende ochtend hun eigen weg. Waar zullen ze het volgende jaar op deze ene gewone dag zijn, en het jaar daarna, en elk jaar dat daarop volgt? In elke aflevering zijn Dex en Em op deze ene specifieke datum een jaar ouder terwijl ze groeien en veranderen, samen en uit elkaar gaan, en vreugde en liefdesverdriet ervaren. Lees ook waar je One Day kunt kijken.

Rikkie de Ooienvaar 2 (Netflix. 8 februari, film) Na de overwintering in het warme Afrika maken de ooievaars zich klaar om naar huis te vliegen. Als Rikkie hoort dat niet hij, maar zijn ooievaarsbroer Max de grote vlucht mag leiden, is hij heel erg teleurgesteld. Hij kan toch het beste vliegen? Is hij dan toch geen echte ooievaar?

Duplex (Netflix. 8 februari, film) Alex en Nancy zijn het voorbeeld van "The American Dream". Een jong hip stel, wonend in New York en voldoende geld. Ze kopen een schitterend nieuw appartement dat zal dienen als hun liefdesnest om het perfecte leven compleet te maken.

The Inspector Lynley Mysteries (Videoland. 8 februari, serie, bingen) Thomas Lynley lost met zijn sidekick Sergeant Barbara Havers moorden op in opdracht van New Scotland Yard. Ondanks het feit dat hun persoonlijke achtergronden mijlenver uiteen liggen, vullen Lynley en Havers elkaar op professioneel gebied uitstekend aan, hierdoor leren zij elkaar respecteren. Kijk ook de trailer.

Het tweede seizoen van The Inspector Lynley Mysteries is op 28 februari te zien bij Videoland.

Tokyo Vice, S2 (8 februari)

HBO Max (serie, première)

Ansel Elgort, Ken Watanabe en anderen in 'Tokyo Vice' seizoen 2. Bron: HBO Max
Deze serie vertelt de persoonlijke verhalen van de Amerikaanse journalist Jake Adelstein. Verhalen over toen hij in Japan woonde en schreef over de Tokyo Metropolitan Police. In het tweede seizoen van de serie, gefilmd op locatie in Tokyo, realiseert Adelstein zich dat zijn leven, en het leven van zijn naasten, in groot gevaar is. Lees hier waar je Tokyo Vice kunt streamen.

On The Roam (HBO Max. 8 februari, serie, finale) Jason Momoa gaat op pad om te ontdekken wat de Verenigde Staten zo mooi maakt. Hij reist het land door op zijn motor op zoek naar kunst, avontuur en vriendschap. Momoa ontmoet de mensen en ambachtslieden die hem zijn hele leven hebben geïnspireerd. Hij houdt er van om onderweg te zijn en heeft dankzij zijn mentaliteit unieke individuen leren kennen. Kijk ook de trailer.

Twisted Metal (8 februari)

Prime Video (serie, première)

In een post-apocalyptische woestenij krijgt John Doe, een spraakzame melkboer met geheugenverlies, een missie om de desolate wereld te doorkruisen. Hij moet een cryptisch pakketje afleveren om in leven te blijven. Samen met de hulp van Quiet, een onbezonnen autodief, staat Doe voor een levensveranderende kans. Om een betere toekomst veilig te stellen, zal Doe het echter moeten opnemen tegen meedogenloze plunderaars in dodelijke en destructieve voertuigen. Lees hier waar je Twisted Metal kunt streamen.

The Lovers (SkyShowtime. 8 februari, serie, première) De serie vertelt een liefdesverhaal over twee mensen
die op het eerste gezicht totaal ongeschikt voor elkaar lijken te zijn, maar zijn ze misschien niet toch de perfecte match? Janet is een grofgebekte, hilarische supermarktmedewerkster uit Belfast die alles aan haar laars lapt en haar leven niet al te serieus neemt. Seamus is een vlotte presentator. Kijk ook de trailer.

Na de première van de serie (die bestaat uit twee afleveringen) volgen wekelijks nieuwe afleveringen, tot aan de seizoensfinale op 8 maart.

Lover, Stalker, Killer (9 februari)

Netflix (docufilm)

Key art van de docufilm 'Lover, Stalker, Killer'. Bron: Netflix
In 2012 had automonteur Dave net een langdurige relatie achter de rug en wilde graag zijn romantische leven weer oppakken. Online ontmoette hij Liz en Cari verscheen in zijn leven toen haar auto gemaakt moest worden. De alleenstaande moeders met winnende karakters hielpen hem op verschillende manieren uit zijn schulp te komen. Zijn tweede kans op romantiek draaide echter uit op een verwrongen driehoeksverhouding vol intimidatie, digitaal bedrog en moord die in deze documentaire besproken wordt. Lees hier waar je Lover, Stalker, Killer kunt streamen.

Are You There God? It's Me, Margaret (Netflix. 9 februari, film) De elfjarige Margaret uit New York verhuist met haar gezin naar New Jersey. Terwijl haar moeder christelijk is, belijdt haar vader het Joodse geloof. Margaret is vrij opgevoed en voelt zich niet verwant met een religie, maar bidt op geheel eigen manier tot God. In de hoop een antwoord te vinden op haar eigen geloofsovertuiging besluit ze zich voor een schoolopdracht te verdiepen in religie. Kijk ook de trailer

The Killer Paradox (Netflix. 9 februari, serie, bingen) Als een gewone student per ongeluk iemand vermoordt, volgen er meer moorden en raakt hij verstrikt in een eindeloos kat-en-muisspel met een sluwe detective.

Suncoast (9 februari)

Disney+ (film)

Laura Linney en Woody Harrelson in 'Suncoast'. Bron: Disney
In het jaar 2005 in Florida zit de tiener Doris in een moeilijke thuissituatie. Samen met haar moeder zorgt ze voor haar broer die ze naar een gespecialiseerde instelling moet brengen. Daar aangekomen sluit ze vriendschap met een excentrieke activist. Dit alles gebeurt te midden van betogingen omtrent een bijzonder medisch dossier. Door deze ervaring proeft Doris voor de eerste keer van haar vrijheid. Lees hier waar je Suncoast kunt kijken.

Past Lives (9 februari)

Prime Video (film)

Greta Lee en Teo Yoo in 'Past Lives'. Bron: A24
Het verhaal gaat over Nora en Hae Sung. Zij zijn als kind bevriend. De jeugdvrienden worden gescheiden wanneer Nora's familie van Zuid-Korea naar Canada emigreert. De film volgt het tweetal in drie episodes, over een periode van ongeveer 12 jaar. Lees hier waar je Past Lives kunt kijken.

Upgraded (Prime Video. 9 februari, film) Ana is een ambitieuze stagiaire die droomt van een carrière in de kunstwereld terwijl ze haar veeleisende baas Claire probeert te imponeren. Wanneer ze tijdens een zakelijke reis wordt geüpgraded naar de eerste klas, ontmoet ze de knappe Will, die Ana aanziet voor haar baas. Kijk ook de trailer.

The Underdoggs (Prime Video. 9 februari, film) Jaycen Jennings, ook wel bekend als 2J's, is een voormalige superster van de National Football League. De aan lager wal geraakte footballer bereikt zijn dieptepunt na een aanvaring met de wet. Om te voorkomen dat hij naar de gevangenis moet, gaat hij akkoord met het coachen van een jeugdteam. Jennings merkt dat zijn leven tijdens het proces verandert en herontdekt zijn liefde voor de sport. Kijk ook de trailer.

Halo, S2 (9 februari)

SkyShowtime (serie, première)

De serie schetst een episch conflict in de 26e eeuw tussen de mensheid en een buitenaardse dreiging die bekend staat als de Covenant. De serie verweeft diepgaande persoonlijke verhalen met actie, avontuur en een rijk verbeelde visie op de toekomst. Bekijk hier waar je Halo kunt streamen.

Lees ook onze review van Halo.
Na de première van de serie (die bestaat uit twee afleveringen) volgen wekelijks nieuwe afleveringen, tot aan de seizoensfinale op 29 maart.

Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One (9 februari)

SkyShowtime (film)

Bron: Paramount Pictures International
De inmiddels 61-jarige Tom Cruise flikt het gewoon weer om een ijzersterke actiefilm in de indrukwekkende Mission: Impossible-reeks te maken en doet zijn stunts ook nu weer zelf. Naast een hoog popcorn gehalte en goed verhaal weet deze zomerblockbuster van 2023 ook nu weer volle zalen te trekken. We kunnen er niet om heen, maar Cruise weet altijd een stapje extra te geven en dat zie je terug in kwaliteit, spanning en dikke actie. Lees hier waar je de film Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One kunt kijken.

Lees hier onze review van Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One.

Cut Throat City (Netflix. 12 februari, film) Na de orkaan Katrina keren vier vrienden die in de Lower Ninth Ward in New Orleans wonen terug naar huis en treffen er alles verwoest aan. Ze hebben geen banen meer en krijgen geen hulp. Met tegenzin wenden ze zich tot een lokale crimineel voor werk en worden door hem ingehuurd om een overval te plegen in het hart van de stad.

H3L, S6 (12 februari)

Videoland (serie, première)

Cast van de Videoland-serie 'H3L'. Bron: Videoland
Een jaar verder nadat Joey zijn leven in het water zag vallen en Rox het hare zag opgaan in vuur. Eindelijk krijgt iedereen antwoord op de vraag: wat is er hierna gebeurd? De groep zit nu in HAVO 5: hét examenjaar, waarin alle klasgenoten moeten nadenken over hun toekomst. Echter is het ook een jaar waarin iedereen moet dealen met de gevolgen van wat ze eerder hebben geflikt. Het examenjaar is een confronterend jaar voor onze H3L’ers, wat zorgt voor flink wat tegengas, fikse onzekerheden en grote problemen. Lees hier waar je H3L kunt streamen.

Een nieuwe aflevering van H3L is elke werkdag te zien bij Videoland.

Taylor Tomlinson: Have It All (Netflix. 13 februari, komediespecial) Van datingproblemen tot droombanen tot inventieve vieze praatjes: Taylor Tomlinson deelt de ups en downs van het leven in deze stand-upcomedyspecial.

Kill Me If You Dare (Netflix. 13 februari, film) Een winnend loterijlot heeft ernstige gevolgen voor een getrouwd stel als ze plannen beginnen te smeden om elkaar te vermoorden voor het prijzengeld. Kijk ook de trailer.

Dreaming Whilst Black (13 februari)

NPO Plus (serie, bingen)

Bron: Showtime
Kwabena is een aspirant-filmmaker die vastzit in zijn baan bij een uitzendbureau. Maar als hij de kans krijgt om te doen waar hij altijd al van gedroomd heeft, is hij dan dapper genoeg om die droom na te jagen? Bekijk hier waar je vanaf 13 februari Dreaming Whilst Black kunt streamen.

Players (14 februari)

Netflix (film)

Tom Ellis en Gina Rodriguez in 'Players'. Bron: Netflix
De New Yorkse sportjournaliste Mack heeft jarenlang samen met haar beste vriend Adam en hun andere vrienden manieren bedacht om mensen te versieren. Hoewel dit in de loop der jaren tot ontelbare onenightstands heeft geleid, is het volgen van hun draaiboek gebonden aan strikte basisregels. De belangrijkste is dat ze geen relatie kunnen opbouwen met hun tactieken. Lees ook waar je Players kunt kijken.

Bom Dia Veronica, S3 (Netflix. 14 februari, serie, bingen) Wie is Doúm? Dat is de vraag die de leidraad vormt van het derde en laatste seizoen. In haar zoektocht naar de derde broer of zus, onderzoekt Verônica het weeshuis waar Brandão en Matias opgroeiden. In een klein stadje ontmoet ze Jerônimo, een miljonair die paarden fokt, en zijn moeder Diana, een mooie en mysterieuze vrouw die geheimen heeft over het macabere verleden van de plaats. Kijk ook de trailer.

Die Liebeskümmerer [The Heartbreak Agency] (Netflix. 14 februari, film) Wanneer een sceptische journalist met tegenzin deelneemt aan liefdesverdriettherapie voor een artikel, opent hij uiteindelijk zijn hart voor zijn charmante therapeut.

The Photograph (Netflix. 14 februari, film) Mae Morton vindt een oude familiefoto en duikt in het verleden van haar afstandelijke moeder. De zoektocht naar antwoorden leidt tot een intense, onverwachtse romance.

A Soweto Love Story (Netflix. 14 februari, film) Wanhopig op zoek naar het huwelijk van haar drie alleenstaande zonen, belooft een moeder haar huis aan de eerste die in het huwelijksbootje stapt, wat een race naar het altaar op gang brengt.

Trading Places (Netflix. 14 februari, film) Een paar dat ooit verliefd was groeit langzaam uit elkaar. Op magische wijze switchen ze van lichaam en vervolgens leren ze nieuwe dingen over elkaar kennen.

Puppy Love (Prime Video. 14 februari, film) De wilde Nicole en de sociaal angstige Max hebben een rampzalige eerste date. Ze beloven daarna elkaars nummer kwijt te raken. Dan komen ze erachter dat hun honden een stel zijn geworden en dat er puppy's onderweg zijn. De niet zo goed bij elkaar passende Nicole en Max worden zodanig gedwongen om verantwoordelijke co-ouders te worden. Zullen ze zelf ooit de liefde vinden? Kijk ook de trailer.

The New Look (14 februari)

Apple TV+ (serie, première)

Tegen de achtergrond van de nazi-bezetting van Parijs tijdens de Tweede Wereldoorlog brengt de Franse hoofdstad de modewereld weer tot leven via het mode-icoon Christian Dior. Door Diors opkomst komt Chanels monopolie als 's werelds beroemdste modeontwerper in gevaar. Diors overige contemporainen en rivalen, zoals Pierre Balmain, Cristóbal Balenciaga en consorten, komen ook aan bod. Lees ook waar je The New Look kunt kijken.

De première van de serie bestaat uit drie afleveringen, waarna er wekelijks een nieuwe aflevering verschijnt tot aan de seizoensfinale op 3 april.

De Vuurlinie (15 februari)

Netflix (film)

Acteur Waldemar Torenstra als Marco Kroon in de film 'De Vuurlinie'
Op een zware missie in Afghanistan leidt Marco Kroon zijn manschappen op heldhaftige wijze door vuurgevechten. Hij ontvangt daarvoor de hoogste onderscheiding die Nederland kent: de militaire Willems-Orde. In de jaren erna raakt Kroon echter in grote opspraak. Tegelijk worstelt de militair met hevige trauma’s die hij zelfs met zijn liefde Mirjam niet kan delen en in de media en op straat heeft iedereen een mening over hem. Wanneer hij zijn gelijk probeert te bewijzen, staat hij misschien wel voor zijn moeilijkste missie ooit. Lees ook waar je De Vuurlinie kunt kijken.

Lees ook onze review van De Vuurlinie, beoordeeld met ★★★ door Gids.tv.

Young Guns II (Netflix. 15 februari, film) Billy The Kid trekt weer op pad met zijn oude vrienden Doc en Chavez, en drie nieuwe makkers. De tijden zijn veranderd; boeren en grootgrondbezitters gebruiken geld en politieke invloed om hun economische positie te versterken.

The Vincent Staples Show (Netflix. 15 februari, docuserie, bingen) De serie volgt volgt rapper en acteur Vincent Staples op zijn dagelijkse avonturen en probeert met een satirische kwinkslag bloot te leggen met wat voor persoon zijn fans nu eigenlijk te maken hebben. Kijk ook de trailer.

House of Ninjas (Netflix. 15 februari, serie, bingen) De serie vertelt het verhaal van de familie Tawara. De familie Tawara is de laatste ninja-familie die afscheid zal moeten nemen van hun traditionele bestaan door een incident dat heeft plaatsgevonden. Hoewel producties over ninja's al decennia lang populair zijn, gaat het deze keer niet over hun heldhaftige verleden, maar over ninja's in het heden.

Orphan Black: Echoes (NPO Plus. 15 februari, film) Lucy leidt een vredig leven op het platteland met haar vriend en zijn dochter, al heeft ze regelmatig nachtmerries over haar mysterieuze verleden. Als ze op een dag wordt opgespoord door een gewelddadige man, vlucht ze naar de stad, in de hoop daar meer informatie te vinden over haar identiteit. Kijk ook de trailer.

Einstein and the Bomb (Netflix. 16 februari, docufilm) Dit docudrama duikt aan de hand van archiefbeelden en Einsteins eigen woorden in het brein van een gekweld genie. Wat gebeurde er nadat Einstein er achter kwam dat de Duitsers een atoombom aan het ontwikkelen waren? De film vertelt over Einstein wat Christopher Nolans Oppenheimer niet vertelde.

Warrior, S1-3 (Netflix. 16 februari, serie, bingen) Het verhaal van Warrior draait om de jonge Ah Sahm. Hij emigreert in de negentiende eeuw van China naar het wereldberoemde Chinatown in San Francisco. De Chinees komt in Amerika aan tijdens een periode waarin flinke bendeoorlogen aan de gang zijn in San Francisco, de zogenaamde Tong Wars. De geniale vechtkunsten van Ah Sahm leveren hem een baan op. Hij gaat werken als huurmoordenaar voor de Chinese maffia. Kijk ook de trailer.

De Verraders (16 februari, tv-programma) Het programma is een meeslepend en psychologisch avontuur vol leugens, manipulatie en verraad waarin achttien bekende Nederlanders samenkomen voor een spel waarin ze samen de grote zilverschat kunnen winnen - maar er zijn ook verraders in het spel.

This Is Me... Now: The Film (16 februari)

Jennifer Lopez in 'This Is Me...
This Is Me…Now: A Love Story, een verhaalgedreven, cinematic original, markeert een opmerkelijke verschuiving in de carrière van Jennifer Lopez en is onderscheidend van al haar voorgaande werk. Het album en het liefdesverhaal nemen de kijker mee op een persoonlijke reis naar liefde en benadrukken het cruciale belang van zelfliefde. Lees hier waar je This is Me... Now: The Film kunt kijken.

The Curse (16 februari)

SkyShowtime (serie, finale)

Emma Stone, Nathan Fielder en Benny Safdie in 'The Curse'. Bron: SkyShowtime
De serie volgt Whitney en Asher Siegel, een pasgetrouwd stel dat hun visie voor milieuvriendelijke woningen probeert waar te maken voor de kleine gemeenschap van Española, New Mexico. Het wordt er echter niet makkelijker op wanneer Dougie, een reality-tv-producent met nogal excentrieke trekjes, kansen ziet in hun verhaal. Bekijk hier waar je vanaf 5 januari The Curse kunt streamen.

De laatste vijf afleveringen zijn vanaf 16 februari te streamen, de eerste vijf staan al op SkyShowtime. Lees ook onze review van The Curse.

The Dynasty: New England Patriots (16 februari)

Apple TV+ (serie, bingen)

Een tiendelige serie met nooit eerder vertoonde beelden van de twintig jaar durende reis van de New England Patriots van een worstelende franchise naar een voetbaldynastie. Lees hier waar je The Dynasty: New England Patriots kunt kijken.

House of Kardashian (17 februari)

Videoland (docuserie, bingen)

Voor sommigen worden de Kardashian-vrouwen bewonderd als een machtige dynastie, die meisjes over de hele wereld inspireert. Voor anderen zijn het ongetalenteerde en moreel bankroete realitysterren die vrouwen schade toebrengen door hun leven als een oppervlakkig sprookje te verkopen. Deze serie onderzoekt hun opkomst, bereik en de kosten die gepaard gaan met het feit dat ze tot de beroemdste vrouwen ter wereld behoren. Lees ook waar je House of Kardashian kunt streamen.

Young Adult (Netflix. 18 februari, film) De egoïstische Mavis Gary is schrijfster van populaire tienerboeken. Ze keert terug naar haar geboorteplaatsje om haar topjaren, die ze op de middelbare school had, te herleven. Haar missie is om haar oude schoolvriendje, die ondertussen gelukkig getrouwd is, weer voor zich te winnen. Kijk ook de trailer.

PATTY (18 februari)

Videoland (serie, première)

Eva van de Wijderven als Patty Brard in 'Patty'. Bron: Videoland
Patty Brard is een fenomeen. Een vrouw die de Nederlandse Showbizz op uitbundige wijze al jarenlang op stelten zet, maar heeft laten zien dat hoe diep je ook valt en hoe blut je ook bent, je altijd weer in staat bent om je eigen boontjes te doppen in 'a Man's world'. Lees hier waar je PATTY kunt streamen.

De serie gaat in première op zondag 18 februari om 21.30 uur op RTL 4. De volledige serie is daarna te streamen op Videoland.

The Woman in the Wall (SkyShowtime. 19 februari, serie, première) De serie gaat over een van de meest schokkende schandalen van Ierland: de onmenselijke instellingen die bekendstaan als de Magdalena Laundries. Lorna Brady is een vrouw uit het kleine fictieve stadje Kilkinure die op een ochtend wakker wordt met een lijk in haar huis. Het griezelige is dat Lorna geen idee heeft wie de dode vrouw is en of ze zelf misschien verantwoordelijk is voor deze moord... Kijk ook de trailer.

Na de première van de serie (die bestaat uit twee afleveringen) volgen wekelijks nieuwe afleveringen, tot aan de seizoensfinale op 18 maart.

The Silencing (Netflix. 21 februari, film) Een jager die een afgezonderd bestaan in de natuur leeft raakt samen met de lokale sheriff Alice betrokken bij een dodelijk kat-en-muisspel wanneer ze op het spoor zijn van een wrede moordenaar. Kijk ook de trailer.

The Bad Batch, S3 (21 februari)

Disney+ (serie, première)

De serie volgt de avonturen van een groepje experimentele kloonsoldaten die elk over een uniek talent beschikken en een nieuw levensdoel proberen te vinden na Order 66. Lees ook waar je The Bad Batch kunt kijken.

Na de première van de serie (die bestaat uit drie afleveringen) volgen wekelijks nieuwe afleveringen, tot aan de seizoensfinale op 1 mei.

Messi's World Cup: The Rise of a Legend (21 februari, serie, bingen) Documentaireserie met exclusieve toegang achter de schermen tot de mondiale superster Lionel Messi, die algemeen wordt beschouwd als de beste aller tijden in een sport die de toewijding van vijf miljard fans ter wereld afdwingt. De serie, gefilmd in Parijs, Qatar en Argentinië, volgt de zevenvoudig Ballon d'Or-winnaar tijdens zijn vijf FIFA Wereldbeker-optredens en zijn overwinning op de FIFA Wereldbeker Qatar 2022. Kijk ook de trailer.

Avatar: The Last Airbender (22 februari)

Netflix (serie, bingen)

Gordon Cormier als Aang in 'Avatar: The Last Airbender'. Bron: Netflix
Deze serie gaat over de avonturen van de bijzondere Aang en zijn vrienden, die de wereld en alles dat daarop leeft moeten redden door de gevaarlijke Fire-Nation, ofwel Vuurnatie, te verslaan. Lees hier waar je Avatar: The Last Airbender kunt streamen.

Ted (22 februari)

SkyShowtime (serie, bingen)

Het is het jaar 1993 en het moment van roem van Ted de beer is voorbij, waardoor hij samenwoont met zijn beste vriend, de 16-jarige John Bennett, die met zijn ouders en neef in een arbeidershuis in Boston woont. Ted heeft misschien niet een goede invloed op John, maar als het erop aankomt, is hij bereid zich in te spannen om zijn vriend en zijn familie te helpen. Lees hier waar je Ted kunt streamen.

Heist 88 (SkyShowtime. 22 februari, film) Jeremy Horne is een crimineel meesterbrein met de aangeboren
gave om iedereen te overtuigen om zowat alles te doen. Horne besluit nog een laatste klus te klaren voordat hij naar de gevangenis gaat en rekruteert vier jonge bankmedewerkers om bijna 80 miljoen dollar te stelen in een gedurfde en onbesuisde aanval op het nationale banksysteem. Kijk ook de trailer.

Through My Window: Looking at You [A traves de tu mirada] (23 februari)

Netflix (film)

Clara Galle en Julio Peña in 'A traves de tu mirada'. Bron: Netflix
Raquel en Ares hebben een lange afstandsrelatie. Ze herenigen eindelijk in de zomer aan de landschappen van de Costa Brava met hun vrienden. Raquel en Ares beginnen zich af te vragen of hun relatie alles kan doorstaan. Lees hier waar je A traves de tu mirada kunt kijken.

Formula 1: Drive to Survive, S6 (23 februari)

Netflix (docuserie, bingen)

Max Verstappen en Christian Horner in 'Drive to Survive'. Bron: Netflix
Het zesde seizoen van Drive to Survive vertelt het verhaal van het afgelopen Formule 1 seizoen op een andere manier, namelijk met veel geheimen van achter de schermen bij het langste Formule 1 seizoen ooit. Krijgen we iets te zien van het geheim van Red Bull in dit seizoen? Lees hier waar je Drive to Survive kunt streamen.

Mea Culpa (Netflix. 23 februari, film) Strafrechtadvocate Mea Harper staat op het punt partner te worden bij haar firma. Eerst zal ze een hindernis moeten overwinnen in de vorm van kunstenaar Zyair Malloy. Hij wordt beschuldigd van het vermoorden van zijn vriendin. Hoewel Mea en Zyair een intieme relatie krijgen tijdens het behandelen van de zaak, stuit Mea ook op bewijs dat aanduidt dat haar cliënt misschien toch niet onschuldig is. Kijk ook de trailer.

Back on the Strip (Netflix. 23 februari, film) Nadat hij de vrouw van zijn dromen heeft verloren, verhuist Merlin naar Las Vegas om als goochelaar aan de slag te gaan. Daar wordt hij ingehuurd als voorman in een revival van de 'Chocolate Chips', een act van beruchte zwarte mannelijke strippers. Onder leiding van Luther - nu blut en gebroken - zetten de oude, gedomesticeerde, uit vorm zijnde Chocolate Chips vroegere conflicten opzij en herenigen zich om het hotel te redden waar ze vroeger optraden. Ondertussen trachten ze Merlin te helpen zijn geliefde terug te winnen. Kijk ook de trailer.

Wonder (23 februari, film) De film vertelt het verhaal over een 10-jarig jongetje, August Pullman genaamd, met een zeldzame, aangeboren aangezichtsafwijking. Doordat August vele operaties heeft doorstaan, krijgt hij thuisonderwijs van zijn moeder. Zijn ouders besluiten hem echter naar een privéschool te sturen, maar niet iedereen is blij met mismaaktheid in hun midden. Kijk ook de trailer.

Gran Turismo (Netflix. 24 februari, film) De ultieme droomwens van de jonge Brit Jann Mardenborough, die een grote passie heeft voor het autorijden, wordt vervuld. Dankzij zijn gaming skills, met onder meer het beroemde videospel Gran Turismo, wint hij een aantal Nissan competities. Hierdoor kan hij een professionele racecoureur worden en in een echte racewagen rijden. Mardenborough zal uiteindelijk meermaals deelnemen aan de 24 uur van Le Mans. Lees ook onze review.

True Detective: Night Country (26 februari)

HBO Max (serie, finale)

Jodie Foster en Kali Reis in 'True Detective: Night Country'. Bron: HBO Max
Wanneer de lange en donkere winter aanbreekt in Ennis, Alaska, verdwijnen de acht mannen die het Tsalal Arctic Research Station bedienen spoorloos. Om de zaak op te lossen, moeten rechercheurs Liz Danvers en Evangeline Navarro de duisternis die ze in zich dragen onder ogen zien en graven in de spookachtige waarheden die verborgen liggen onder het eeuwige ijs. Bekijk hier waar je vanaf 15 januari True Detective: Night Country kunt streamen.

Er volgen wekelijks nieuwe afleveringen, tot aan de seizoensfinale op 26 februari. Lees hier onze review van True Detective: Night Country, beoordeeld met 4,5 ster door Gids.tv.

Shôgun (27 februari)

Disney+ (serie, première)

Key art van 'Shogun'. Bron: Disney
17e eeuw, Japan. Daar groeit de schipbreukeling van de Britse zeeman John Blackthorne op van buitenstaander tot samoerai, terwijl hij wordt gebruikt als pion in de grote strijd van de Japanse leider Toranaga om de top van de heersende keten te bereiken. Lees hier waar je Shogun kunt kijken.

Na de première van de serie (die bestaat uit twee afleveringen) volgen wekelijks nieuwe afleveringen, tot aan de seizoensfinale op 28 april.

Code 8: Part II (28 februari)

Netflix (film)

Robbie Amell en Stephen Amell in 'Code 8: Part II'. Bron: Netflix
De film volgt een meisje dat vecht voor gerechtigheid voor haar vermoorde broer door corrupte politieagenten. Ze roept de hulp in van een ex-gevangene en zijn voormalige partner. Ze krijgen te maken met een hoog aangeschreven en goed beschermde politiesergeant die dat niet wil zijn. Lees hier waar je Code 8: Part II kunt kijken.

De Godfather van Oss (Videoland. 28 februari, docuserie, bingen) Een spraakmakende Videoland Original docuserie over de val van een beruchte en gevreesde Brabantse woonwagenfamilie. De serie volgt een ultiem geheim onderzoek van politie en justitie naar Martien R. en zijn familie, die zich bezighouden met georganiseerde drugscriminaliteit, wapenhandel en witwassen. Anderhalf jaar lang keek en luisterde de politie mee op plekken waar de familie zich volledig onbespied waanden.

Reina Roja (29 februari)

Prime Video (serie, bingen)

Met een IQ van 242 is Antonia Scott officieel de slimste persoon op aarde. Haar intelligentie leverde haar de kans op om de 'Red Queen' te worden van een geheim en experimenteel politieproject in heel Europa, maar wat een geschenk leek, veranderde in een vloek, en uiteindelijk verloor ze alles. Wanneer de zoon van een machtige bankier op groteske wijze vermoord wordt aangetroffen in haar landhuis, en de erfgename van de rijkste man van Spanje wordt ontvoerd, wordt de Red Queen-organisatie gelanceerd. Lees hier waar je Reina Roja kunt streamen.

Gids.tv geeft je regelmatig de beste tips over welke films en series je kunt kijken op alle streamingdiensten. Bekijk alle overzichten van de films en series op alle streamingdiensten op Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's