OVERZICHT: deze films en series zijn nieuw in december 2023

OVERZICHT: deze films en series zijn nieuw in december 2023
Met onder meer Maestro en Percy Jackson

Film :

December is de laatste maand van het jaar: Sinterklaas, kerstfeest, oud en nieuw, lekker eten, koude temperaturen, sneeuw, open haarden, dekentjes op de bank en de streamingdiensten die hun beste titels uit de kast halen om ons de koude dagen door te helpen. Bekijk het complete overzicht van nieuwe films en series op de streamingdiensten Netflix, Videoland, Disney+, HBO Max, NPO Plus, Prime Video, SkyShowtime, Apple TV+, Pathé Thuis, op tv en in de bioscopen.

Bekijk alle overzichten, kijktips, recensies en trailers van de films en series op alle streamingdiensten op Gids.tv.

Spider-Man: Across the Spider-Verse (1 december)

Netflix (film)

Bron: Sony Pictures
Miles Morales katapulteert door het Multiversum, waar hij een team van Spider-People tegenkomt dat belast is met het beschermen van het bestaan ervan. Wanneer de helden het oneens zijn over hoe ze met een nieuwe dreiging moeten omgaan, moet Miles opnieuw definiëren wat het betekent om een held te zijn. Lees hier waar je Spider-Man: Across the Spider-Verse kunt kijken.

Lees ook onze filmrecensie van Spider-Man: Across the Spider-Verse.

Catering Christmas (Netflix. 1 december, film) Een beginnende cateraar, Molly Frost, wordt door Jean Harrison, de perfectionistische directeur van de befaamde Harrison Foundation, ingehuurd om het jaarlijkse kerstgala te verzorgen. De zaken worden ingewikkeld wanneer Molly valt voor Jeans neef, de 30-jarige Carson, een reisfotograaf die geen zin heeft om de stichting van de familie over te nemen... Kijk ook de trailer.

Naast deze film verschijnen er ook nog zes andere kerstfilms van de Hallmark Channel naar Netflix. Lees meer in ons artikel over deze films.

Fast & Furious (Netflix. 1 december, film) Brian O'Conner is inmiddels opgeklommen tot FBI-agent en zit in een speciaal team dat achter drugsbaron Braga aanzit. Hij probeert te infiltreren in het raceteam van deze gevaarlijke crimineel. Kijk ook de trailer.

Naast Fast & Furious worden ook 2 Fast 2 Furious, The Fate of the Furious, Fast Five, Fast & Furious 6 en Furious 7 toegevoegd aan het aanbod.

Sweet Home [Seuwiteu Hom], S2 (1 december)

Netflix (serie, bingen)

Cha Hyun-su, een teruggetrokken middelbare scholier die na een persoonlijke tragedie verhuist naar een nieuw appartementencomplex genaamd Green Home, wordt geconfronteerd met een reeks levens veranderende situaties die hem naar een onbekende wereld brengen, een wereld waar veel dood en verderf is. Mensen veranderen in woeste monsters en zaaien overal terreur. Cha Hyun-su en zijn nieuwe buren moeten vechten voor hun leven, en om hun menselijkheid te behouden. Bekijk hier waar je Sweet Home kunt streamen.

The Rookie, S1-4 (Netflix. 1 december, serie, bingen) John Nolan is net veertig. Hij bevindt zich op een keerpunt in zijn leven: hij is net gescheiden van zijn vrouw en zijn zoon gaat naar de universiteit. John besluit vervolgens om een oude droom waar te gaan maken en politieagent te worden. Hij verhuisd naar Los Angeles en vervoegt de Los Angeles Police Department, waar hij de oudste 'jonge rekruut' is. Kijk ook de trailer.

The Shepherd (1 december)

Disney+ (film)

Ben Radcliffe in 'The Sheperd'. Bron: Disney Plus
Op Kerstavond vliegt een jonge piloot van de Royal Air Force over de Noordzee naar huis. Hij komt in gevaar als zijn radio en elektriciteit uitvallen, waardoor de piloot strandt met weinig brandstof. Net wanneer zijn geluk op lijkt te raken, brengt een mysterieuze barmhartige samaritaan hem in veiligheid. Lees hier waar je vanaf 1 december The Shepherd kunt kijken.

Candy Cane Lane (1 december)

Prime Video (film)

Eddie Murphy in 'Candy Cane Lane'. Bron: Prime Video
Het verhaal gaat over Chris Carver. Hij is vastbesloten om de jaarlijkse kerstversieringswedstrijd van de buurt te winnen. Chris sluit een pact met een elf om hem te helpen winnen. De elf spreekt een spreuk uit die de twaalf dagen van Kerstmis tot leven brengt, wat voor onverwachte chaos in de stad zorgt. Lees hier waar je Candy Cane Lane kunt kijken.

Bosch: Legacy, S2 (Prime Video. 1 december, serie, finale)
De serie volgt voormalig LAPD detective Harry Bosch terwijl hij aan een nieuw hoofdstuk begint als privédetective. Het tweede seizoen richt zich op het vinden van Maddie Bosch. Kijk ook de trailer.

Godzilla Minus One (1 december)

Bioscoop

We trappen af met een zeer spectaculaire rampenfilm uit Japan. Godzilla is terug, maar nu niet uit Hollywood maar vanuit de streek waar dit legendarische monster vandaan komt. Verwacht grote en bombastische actie en drama met goede cast. De eerste reacties op Gojira-1.0 zijn zeer enthousiast. Lees hier waar je de film Godzilla Minus One kunt kijken.

Endeavour Morse, S9 (2 december, serie, bingen) In het negende seizoen gaat Morse (Shaun Evans) weer terug aan het werk nadat hij tijd doorbracht in een kliniek om van zijn alcoholverslaving af te komen. Zijn eerste zaak terug leidt hem naar een orkest, waarbij er erg veel spanning is tussen de muzikanten onderling. En dan is er ook nog een andere moord die iets met de Londense onderwereld te maken lijkt te hebben. Kijk ook de trailer.

Rundfunk: Duco en Roy (3 december)

NPO Plus (serie, première)

Tom van Kalmthout en Yannick van der Velden in 'Rundfunk: Duco en Roy'. Bron: KRO-NCRV
De mannen van Rundfunk, Tom van Kalmthout en Yannick van der Velden, komen met twee gloednieuwe karakters in de serie Duco en Roy: geen vervolg op de eerdere serie, maar nieuwe karakters. De serie volgt de mannen Duco en Roy in de reis om de ultieme droom te bereiken: beroemd worden. Lees hier waar je vanaf 3 december Rundfunk: Duco en Roy kunt kijken.

Alter Ego (4 december)

Videoland (serie, bingen)

Spanning, dood en liefde. Alter Ego is een high concept mystery drama serie die zich afspeelt in een unieke wereld waarin de dood zich tussen de bevolking begeeft om haar taak te volbrengen: het aanraken van diegenen wiens ‘laatste uur’ vanaf dat moment geslagen is. In haar schuilplaats, de internationale Salvator Bank, hebben de vele klonen van de dood maar één gedaante. Die van een jonge stijlvolle roodharige vrouw. Lees hier waar je Alter Ego kunt kijken.

Fast X (4 december)

Acteur Vin Diesel (Dom) en Daniela Melchior (Isabel) in de film 'Fast X'
In het tiende deel van de Fast & Furious franchise gaat het team de confrontatie aan met de dodelijkste tegenstander die hun pad ooit heeft gekruist. In Fast Five uit het jaar 2011 wisten Dom en zijn team de corrupte Braziliaanse drugsbaron Hernan Reyes en zijn imperium uit te schakelen op een brug in Rio de Janeiro. Zij wisten niet dat de zoon van Reyes daar getuigen van was en zint op wraak. Kijk hier waar je Fast X kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van Fast X.

Blood Coast (Netflix. 6 december, serie, bingen) Een groep politieagenten met bijzondere methoden moeten een gevaarlijke crimineel opsporen om een bloedbad in de Franse stad Marseille te voorkomen. Kijk ook de trailer.

Sa var det jul igjen [I Hate Christmas] (Netflix. 6 december, film) Thea gaat terug naar haar geboorteplaats om met haar familie een klassieke Noorse kerst te vieren, maar dit jaar neemt ze Jashan mee, haar Indiase vriend. Wat een traditionele Kerstmis had moeten zijn, verandert in een tumultueuze en hartverwarmende feestperiode die ieders vooropgezette overtuigingen en tradities op zijn kop zet. Kijk ook de trailer.

Eerste Hulp bij Kerst (6 december)

Videoland (film)

De cast van 'Eerste Hulp bij Kerst'. Bron: Videoland
Kerstavond. Eindelijk een paar dagen vrij na de drukste tijd van het jaar. Maar niet voor iedereen; voor het zorgpersoneel op de spoedeisende hulp gaat het werk altijd door. Het ziekenhuis kent geen pauzeknop om tot rust te komen. Op Kerstavond is voor Lily, Ben, Yannick en Shanti de nachtdienst nog maar net begonnen. Ook al zijn ze er beslist niet voor hun lol, de wereld heeft buiten de ziekenhuismuren nog maar weinig te bieden. Allemaal zijn ze Kerstavond ontvlucht. Om erger te voorkomen. Lees hier waar je Eerste Hulp Bij Kerst kunt kijken.

Retribution (6 december)

Pathé Thuis (premium huurfilm)

Liam Neeson in 'Retribution'. Bron: Lionsgate
Het verhaal gaat over de Amerikaanse zakenman Matt Turner. Hij woont samen met zijn vrouw en kinderen in Berlijn. Wanneer Matt op een dag zijn kinderen naar school brengt, wordt hij gebeld door een onbekend nummer en krijgt hij een mysterieuze stem aan de lijn. Als hij niet doet wat hem wordt opgedragen, zal de bom die onder de stoel in zijn auto verstopt zit afgaan... In een spannende race tegen de klok probeert Matt het mysterie op te lossen en zijn gezin te redden. Lees hier waar je Retribution kunt kijken.

Lees ook onze filmrecensie van Retribution.

The Mean One (6 december)

Bioscoop

Bron: MovieCompany
Na Winnie-The-Pooh: Blood and Honey uit 2022 krijgt nu ook de Grinch een eigen horrorfilm in de vorm van deze horrorkomedie. Het groene wezen is nu een zeer moordlustig, maar nog steeds kerst-hatend, monster. Lees hier waar je de film The Mean One kunt kijken.

World War II from the Frontlines (7 december)

Netflix (docuserie, bingen)

Archiefmateriaal van de landing op Normandië uit 'World War II from the Frontlines'. Bron: Netflix
Deze documentaireserie brengt de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog (1939-1945) op unieke wijze tot leven met behulp van verlevendigd archiefmateriaal en stemmen en meningen van alle kanten van de oorlog. Het laat de grootste kantelpunten van de oorlog zien en geeft een uniek beeld van de belangrijkste slagen. Lees hier waar je World War II from the Frontlines kunt kijken.

The Archies (7 december, film) Archie en de bende leven in het India van de jaren zestig en navigeren door romantiek, vriendschap en de toekomst van Riverdale terwijl ontwikkelaars dreigen een geliefd park te vernietigen. Kijk ook de trailer.

My Life with the Walter Boys (7 december, serie, bingen) Nadat ze haar familie heeft verloren bij een tragisch ongeval, wordt de 15-jarige Jackie Howard gedwongen haar bevoorrechte leven in Manhattan te verlaten. Ze trekt in bij de familie Walter, een groot, luidruchtig gezin met tien zonen op het platteland van Colorado. Hier raakt ze verstrikt in een driehoeksverhouding met twee van de broers. Kijk ook de trailer.

NAGA (7 december, film) Een jonge vrouw strandt na een geheim feest in de woestijn en moet langs een wraakzuchtige kameel en nog meer ellendigs zien te komen om op tijd weer thuis te zijn.

Sanditon, S3 (7 december)

NPO Plus (serie, bingen)

De serie speelt zich af aan het begin van de negentiende eeuw in Groot-Brittannië. Sanditon is een plaats die snel verandert. Dit eens slaperige vissersdorpje is bezig te veranderen in een hip spa-resort. Lees hier waar je Sanditon kunt kijken.

Vanaf vrijdag 8 december is de reeks ook wekelijks te zien op NPO 2 en NPO Start.

Silent Night (7 december)

Bioscoop

Met een vrij opschepperige trailer van de allerbeste actieregisseur aller tijden John Woo (Face/Off) komt deze wraakfilm met snoeihard geweld en vliegende auto's. Acteur Joel Kinnaman wordt onrecht aangedaan en dat moet recht gezet worden. We hebben er zin in! Lees hier waar je de film Silent Night kunt kijken.

Maestro (7 december)

Bioscoop

Bron: Netflix
Een indrukwekkend en moedig liefdesverhaal over de levenslange relatie tussen Leonard Bernstein en Felicia Montealegre-Bernstein. Met topacteurs Bradley Cooper, Carey Mulligan en Matt Bomer in de hoofdrollen. De verwachtingen zijn hooggespannen en het zal genieten worden op het witte doek. Twee weken later staat deze dramafilm ook op Netflix. Lees hier waar je de film Maestro kunt kijken.

Op 20 december a.s. is de film ook te zien op Netflix.

Leave The World Behind (8 december)

Netflix (film)

Ethan Hawke, Julia Roberts, Farrah Mackenzie en Mahershala Ali in 'Leave the World Behind'. Bron: Netflix
Amanda en Clay trekken op vakantie naar een afgelegen woning op Long Island. Ze willen er voor even hun drukke New Yorkse leven ontvluchten en samen met hun kinderen tijd doorbrengen. Op een avond keren de eigenaars van de woning Ruth en G.H. ontzet terug uit Manhattan waar een black-out heerste. Ook ter plekke lijkt de stroom uitgevallen. De twee gezinnen zijn op elkaar aangewezen en iedereen ontdekt elkaars ware aard. Lees hier waar je vanaf 8 december Leave The World Behind kunt kijken.

Diary of a Wimpy Kid Christmas: Cabin Fever (8 december)

Disney+ (film)

Greg en Rowley in 'Diary of a Wimpy Kid: Cabin Fever'. Bron: Disney Plus
De wintervakantie blijkt dit jaar bijzonder stressvol te zijn voor Greg Heffley. Nadat hij per ongeluk een sneeuwschuiver heeft beschadigd tijdens het maken van een sneeuwpop met zijn beste vriend Rowley Jefferson, maakt Greg zich zorgen dat hij de nieuwe spelconsole, die hij zo graag wil, niet voor Kerstmis zal krijgen. Om het nog erger te maken raakt hij ingesneeuwd met zijn familie, inclusief zijn chagrijnige oudere broer Rodrick en vervelende jongere broer Manny. Lees hier waar je vanaf 8 december Diary of a Wimpy Kid Christmas: Cabin Fever kunt kijken.

Hardcore Never Dies (8 december)

Prime Video (film)

Screencap uit de film 'Hardcore Never Dies'. Bron: Amazon Studios
De 17-jarige Michael droomt van een toekomst als pianist, maar zijn muziekopleiding loopt niet van een leien dakje. In zijn zoektocht naar inspiratie krijgt hij hulp uit onverwachte hoek: zijn broer Danny introduceert hem in de opkomende Rotterdamse gabber-scene. Michael wordt een wereld ingezogen van snoeiharde beats, broederschap en drugs. Lees hier waar je Hardcore Never Dies kunt kijken.

Merry Little Batman (Prime Video. 8 december, special) De kleine Damian Wayne gaat de confrontatie aan met vijanden in zijn stad nadat hij zichzelf alleen heeft gevonden in Wayne Manor. Kijk ook de trailer.

Silver and the Book of Dreams (Prime Video. 8 december) Wanneer Liv naar Londen verhuist, ontmoet ze een mysterieuze groep jongens die haar meenemen in de wereld van droomreizen. Zij en haar bende droomzwervers voeren een ritueel uit om hun grootste droom waar te maken, maar dit vergt het grootste offer. Kijk ook de trailer.

Your Christmas or Mine 2 (Prime Video. 8 december) Ze hebben Kerstmis verwisseld - opnieuw. Kan de relatie van Hayley en James opnieuw een turbulente familiekerstmis overleven of is hun toekomst samen ditmaal buiten de piste gegaan? Kijk ook de trailer.

Celblok H (Videoland. 9 december, serie, bingen) De serie 'Celblok H' is een spannende Nederlandse dramaserie die draait om verschillende groepen gevangenen in een vrouwengevangenis. In Celblok H belandt kapster Suus in de cel wegens poging tot moord op haar man. Ze raakt betrokken bij de machtsstrijd tussen twee van haar medegedetineerden, Lex en Freddy. Suus wordt gedwongen een kant te kiezen in het conflict en komt er zo achter dat dit keiharde consequenties heeft.

Renfield (9 december)

SkyShowtime (film)

Nicolas Cage en Nicholas Hoult in 'Renfield'. Bron: Universal
Het verhaal gaat over R.M. Renfield. Hij is sinds eeuwen de handlanger van graaf Dracula. Tot hij besluit om in het hedendaagse New Orleans een nieuw leven te beginnen. Hij wordt hevig verliefd op de vurige agente Rebecca Quincy. Lees hier waar je Renfield kunt kijken.

Special Ops: Lioness (SkyShowtime. 11 december, serie, finale) Een speciale eenheid van undercoveragentes doet er alles aan om de wereld te beschermen. In het hart van het Midden-Oosten ondernemen drie agenten een gevaarlijke undercovermissie na de terroristische aanval van 9/11. Volg agent Joe in haar zoektocht naar een werk-privébalans als belangrijke schakel van de CIA in de oorlog tegen terrorisme. Lees ook onze recensie.

Love Again (Netflix. 12 december, film) Een jonge vrouw probeert de pijn van de dood van haar verloofde te verzachten door romantische sms'jes naar zijn oude mobiele telefoonnummer te sturen, en legt een bijzondere band met de man aan wie het nummer is toegewezen. Kijk ook de trailer.

Under Pressure: The U.S. Women's World Cup Team (Netflix. 12 december, docuserie, bingen) In deze docuserie streeft het Amerikaanse nationale damesvoetbalteam naar hun derde titel op rij, te midden van beproevingen en overwinningen tijdens het FIFA-wereldkampioenschap van 2023. Kijk ook de trailer.

Kevin Hart & Chris Rock: Headliners Only (Netflix. 12 december, special) Acteurs en komieken Kevin Hart en Chris Rock gingen in juli 2022 op tour met een cameraploeg. Het eindresultaat is een documentaire waarin het tweetal te zien is als ze zich voorbereiden op vier uitverkochte shows in New York. De film gaat achter de schermen van de tournee en onthult de worstelingen en triomfen die ze voor hun kolossale successen moesten doorstaan. Kijk ook de trailer.

Single’s Inferno, S3 (Netflix. 12 december, realityserie) In Single’s Inferno zoeken de heetste en meest flirterige singles naar liefde op een onbewoond eiland. De enige manier om te ontsnappen? Passend bij een romantische nacht in 'het paradijs'. Kijk ook de trailer.

Lost Farad, S1 (Prime Video. 12 december, serie, bingen) De dag dat Oskar, een typische buurtjongen, de mysterieuze en rijke familie Farad ontmoet, verandert zijn leven voorgoed. Oskar zal alles op het spel zetten in de wereld van de internationale wapensmokkel. In Marbella, waar de Farads wonen, wachten hem luxe, adrenaline en intense emoties… maar ook een keerzijde van geweld en cynisme die zijn toewijding op de proef stelt. Kijk ook de trailer.

1670 (Netflix. 13 december, serie, bingen) In deze satirische komedie krijgt een gekke edelman te maken met familievetes en botsingen met boeren in zijn zoektocht om de beroemdste persoon van de wereld te worden. Kijk ook de trailer.

The Exorcist: Believer (13 december)

Pathé Thuis (premium huurfilm)

Screencap uit de film 'The Exorcist: Believer'. Bron: Universal
Vervolg op The Exorcist uit het jaar 1973, over een twaalfjarig meisje dat bezeten wordt door een gevaarlijke demonische entiteit. Haar moeder en twee katholieke priesters doen vervolgens alles om haar te redden. Lees hier waar je The Exorcist: Believer kunt kijken.

Dumb Money (13 december)

Pathé Thuis (premium huurfilm)

Anthony Ramos in 'Dumb Money'. Bron: The Searchers
De film is het ultieme David vs. Goliath-verhaal, gebaseerd op het krankzinnige waargebeurde verhaal van gewone mensen die het script op Wall Street omdraaiden en rijk werden door GameStop (ja, de videogamewinkel in het winkelcentrum) om te vormen tot 's werelds populairste bedrijf. Lees hier waar je Dumb Money kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van Dumb Money.

Wonka (13 december)

Bioscoop

Timothée Chalamet in de film 'Wonka'. Bron: Warner Bros.
Wij kunnen nu al voorspellen dat deze familiefilm met acteur Timothée Chalamet een groot succes in de bioscopen gaat worden. Zie hoe het allemaal begon. Gebaseerd op het bijzondere personage in ‘Charlie and the Chocolate Factory’,Roald Dahl’s meest iconische kinderboek en een van de bestverkochte kinderboeken aller tijden. Lees hier waar je de film Wonka kunt kijken.

Teddy's Kerstfeest (13 december)

Bioscoop

Bron: In The Air
Een lieve Noorse familiefilm waar een beer tot leven komt. Grote en kleine sneeuwvlokken, geurige amandelen en fonkelende lichtjes creëren de perfecte sfeer tijdens Maria’s bezoek aan de kerstmarkt. Daar ontdekt ze plotseling een bijzonder geheim: op de bovenste plank van het loterijhokje heeft de liefste teddybeer zojuist zijn hoofd bewogen, de knuffelbeer Teddy leeft! Voor de Nederlandse versie zijn onder andere de stemmen van Jim Bakkum en Bettina Holwerda te horen. Lees hier waar je de film Teddy's Kerstfeest kunt kijken.

The Crown, S6 (14 december)

Netflix (serie, finale)

Imelda Staunton als Queen Elizabeth in 'The Crown' seizoen 6
Het eerste deel van deze serie onthult de opbloeiende relatie tussen prinses Diana en Dodi Fayed, voordat een noodlottige autorit verwoestende gevolgen heeft. Natuurlijk is ook de rol van Charles daarin bijzonder opvallend: die wil snel na het noodlottige moment namelijk trouwen met zijn 'echte' grote liefde Camilla. Lees hier waar je The Crown kunt kijken.

De eerste vier afleveringen staan al online. Deze seizoens- en seriefinale bestaat uit zes afleveringen.

Yu Yu Hakusho (Netflix. 14 december, serie, bingen) Het verhaal om Yusuke Urameshi, die zijn dagen doorbrengt met vechten en omkomt bij een ongeluk terwijl hij een jong kind probeert te beschermen. Terwijl hij worstelt met het feit dat hij op zijn dode lichaam neerkijkt, vertelt een vrouw genaamd Botan, die zichzelf een gids voor de geestenwereld noemt, hem de schokkende waarheid: niemand had verwacht dat een delinquent als Yusuke zou sterven terwijl hij een daad van goedheid verrichtte.

The Northman (Netflix. 14 december, film) Het verhaal volgt een Noorse prins, Amleth genaamd. Als zijn vader op een dag wordt vermoord, zint hij op ijzingwekkende wraak. Tijdens zijn jacht op de moordenaar zal hij echter door zeer diepe dalen moeten gaan. Lees hier de recensie.

The Sandhamn Murders, S6 (14 november)

NPO Plus (serie, bingen)

Als er een moord gepleegd wordt op het rustige eiland Sandhamn komt inspecteur Thomas Andreasson, die gescheiden is na de dood van zijn eerste kind, in actie. Hij wordt bij zijn onderzoek geholpen door jeugdvriendin Nora Linde, die een zomerhuis bezit op Sandhamn. Zij heeft huwelijksproblemen met haar man Henrik, een dokter die weinig geduld kan opbrengen voor de ambities die zijn vrouw heeft voor een eigen carrière. Lees hier waar je The Sandhamn Murders kunt kijken.

Vanaf zondag 16 december is de reeks ook wekelijks te zien op NPO 3 en NPO Start.

The Expend4bles (14 december)

Pathé Thuis (premium huurfilm)

Sylvester Stallone in 'Expend4bles'. Bron: DFW
Op een vrachtschip worden er kernwapens gestolen door terroristen. Om een mogelijke Derde Wereldoorlog te voorkomen, worden Barney Ross, Lee Christmas en de andere leden van de Expendables ingeschakeld. Als 's werelds laatste verdedigingslinie trachten ze hier een stokje voor te steken met nieuwe teamleden die andere stijlen en tactieken toepassen. Lees ook waar je Expend4bles kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van Expend4bles.

De Tatta's 2 (14 december)

Bioscoop

Bron: Independent Films
De van Kampens hebben zich net lekker gesetteld tussen hun nieuwe vrienden, als ze het bericht krijgen dat de Hollandwijk met sloop wordt bedreigd. Na een enorm succes van vorig jaar in de bioscoop kan dit tweede deel natuurlijk niet uitblijven. De hele cast keert terug met Leo Alkemade en Leonie ter Braak in de hoofdrol. Lees hier waar je de film De Tatta's 2 kunt kijken.

Chicken Run: Dawn of the Nuggets (15 december)

Netflix (film)

Screencap uit trailer van 'Chicken Run: Dawn of the Nuggets" Bron: Netflix
Een nieuw avontuur en vervolg op Chicken Run uit 2000. Ginger is ontsnapt aan de boerderij van Mrs. Tweedy en heeft eindelijk haar grote droom gevonden: een vredig eiland voor de hele kudde kippen, ver van de gevaren van de mensenwereld. Wanneer zij en Rocky een klein meisje genaamd Molly uitbroeden, lijkt Gingers gelukkig einde compleet. Maar op het vasteland wordt de hele kippensoort geconfronteerd met een nieuwe, afschuwelijke bedreiging. Om dit tegen te gaan zetten Ginger en de andere kippen vrienden hun eigen zwaarbevochten vrijheid op het spel. Lees hier waar je vanaf 15 december Chicken Run: Dawn of the Nuggets kunt kijken.

Familia (Netflix. 15 december, film) Leo is eigenaar van een olijvenboerderij in de Guadalupe-vallei. Hij woont samen met zijn zoon Benny, een tiener met het syndroom van Down. Eén keer per maand komen zijn dochters Rebeca, Julia en Mariana langs om bij te praten over het leven. De laatste bijeenkomst heeft onverwacht nieuws gebracht: een voedingsbedrijf heeft een bod gedaan op de familieboerderij. Leo en zijn dochters hebben maar een paar dagen de tijd om te beslissen of ze de plek waar ze allemaal zijn opgegroeid wel of niet willen verkopen. Kijk ook de trailer.

Face to Face with ETA: Conversations with a Terrorist (Netflix. 15 december, docufilm) Deze documentaire, gepresenteerd door Jordi Évole, kijkt naar de terroristische groepering en enkele van haar belangrijkste momenten na de ontbinding ervan in 2018. Bijna vijftig jaar na een aanslag helpt dit gesprek antwoorden te geven aan een van de slachtoffers van de terroristische groepering.

Carol & The End of The World (Netflix. 15 december, serie, bingen) Nu een planeet richting de aarde raast, is het uitsterven van de mens op handen. Terwijl de meesten zich bevrijd voelen en nu de tijd nemen om hun stoutste dromen na te jagen, staat een rustige, ongemakkelijke vrouw alleen en verdwaald tussen de hedonistische massa. Kijk ook de trailer.

Archer, S14 (Netflix. 15 december, serie, bingen) Het laatste seizoen van Archer speelt zich opnieuw af op het hoofdkwartier van de spionnenorganisatie ISIS. De hoofdrol is weggelegd voor meesterspion Sterling Archer, ook bekend onder de codenaam "Duchess". Archer's moeder Malory is de baas bij ISIS en de ex van Archer is spionne Lana Kane, die nu een relatie heeft met de saaie controller Cyril Figgis. Kijk ook de trailer.

Yoh’ Christmas, S1 (Netflix. 15 december, serie, bingen) Vrijgezel, 30 en onder druk gezet. Thando liegt tegen haar familie dat ze een vriendje heeft. Ze heeft nu 24 dagen om iemand te vinden die ze mee kan nemen naar haar familie voor Kerstmis. Kijk ook de trailer.

Pulp Fiction (Netflix. 15 december, film) Honey Bunny en Pumkin, twee kruimeldieven, komen tot de conclusie dat het te riskant wordt om drankwinkels te overvallen. Tijdens het ontbijt in een koffieshop besluiten ze dat er meer te halen valt. Marcellus Wallace is de baas van Vincent Vega en Jules Winnfield, twee criminelen die met een stelletje amateurs in de clinch liggen om een geheimzinnige zwarte aktetas. Kijk ook de trailer

Taken (Netflix. 15 december, film) Voormalig CIA-agent Bryan is gescheiden van Lenore, met wie hij tienerdochter Kim heeft. Wanneer Kim na lang zeuren op reis mag naar Europa, staat Bryan erop dat zijn dochter hem regelmatig op de hoogte houdt. De eerste avond in Parijs belt Kim haar vader en ziet ze tijdens hun gesprek dat haar vriendin, die in een andere kamer verblijft, ontvoerd wordt. Kijk ook de trailer.

Naast de eerste film Taken is ook Taken 2 en Taken 3 vanaf 15 december te streamen.

Sleepers, S2 (15 december)

Videoland (serie, première)

Robert den Hoog en andere castleden van 'Sleepers' seizoen 2. Bron: Videoland
De wereld van Martin staat op instorten wanneer zijn vrouw Noura achter zijn ware identiteit dreigt te komen. Hij moet alles op alles zetten om niet ontmaskerd te worden en tegelijkertijd is de druk uit de onderwereld nog nooit zo groot geweest. Zijn moeder Ans staat op het punt van oorlog met een grote, zeer gewelddadige internationale criminele organisatie en dwingt Martin en Willem haar te helpen en verder te gaan dan dat ze ooit hebben moeten gaan. Lees hier waar je Sleepers kunt kijken.

Candy & Bonita (15 december)

Videoland (film)

Actrice Sanne Langelaar (Tilly) en Jeroen van Koningsbrugge (Nick) in de film 'Candy & Bonita'
Het verhaal gaat over Tilly en Marieke, Zij zijn twee barvriendinnen uit het buurtcafé. De dames proberen de regie over hun leven terug te krijgen en besluiten vrouwvriendelijke porno te gaan maken. Een hartverwarmende en sexy komedie over female empowerment, liefde en de grote obstakels die je tegenkomt als je een pornofilm probeert te maken zonder enige ervaring en met weinig budget. Lees ook waar je Candy & Bonita kunt kijken.

Lees ook onze filmrecensie van Candy & Bonita.

Indiana Jones and the Dial of Destiny (15 december)

Disney+ (film)

Harrison Ford als Henry Jones in Indiana Jones and the Dail of Destiny. Bron: Disney
Het is 1969, het hoogtepunt van de ruimterace tussen de Verenigde Staten en de Sovjet-Unie. Vele wetenschappers aan de Amerikaanse kant hebben een nazistische achtergrond. Indiana Jones heeft zijn zinnen erop gezet om dergelijke naziactiviteiten en intenties aan het licht te brengen in hun zogenaamd wetenschappelijk werk voor de maanlanding. Lees hier waar je Indiana Jones and the Dial of Destiny kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van Indiana Jones and the Dial of Destiny.

Reacher, S2 (15 december)

Prime Video (serie, première)

Alan Ritchson als Jack Reacher in 'Reacher'. Bron: Prime Video
Het tweede seizoen begint wanneer de ervaren militaire politie-onderzoeker Jack Reacher een gecodeerd bericht ontvangt waarin staat dat enkele leden van zijn voormalige U.S. Army-eenheid, de 110th MP Special Investigations, één voor één op mysterieuze en brute wijze zijn vermoord. Lees hier waar je Reacher kunt kijken.

Transformers: Rise of the Beasts (15 december)

Bron: Paramount
In de jaren 90 voegen de Maximals, Predacons en Terrorcons zich in de hevige strijd op aarde tussen de Autobots en de Decepticons. Noah is een doodgewone jongen uit Brooklyn die samen met de zeer ambitieuze researcher Elena bij dit gevecht betrokken raakt. Intussen nemen Optimus Prime en de Autobots het op tegen Scourge, een nieuwe aartsvijand die het op hun totale ondergang gemunt heeft. Lees hier waar je Transformers: Rise of the Beasts kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van Transformers: Rise of the Beasts.

Turkadelica (15 december, docuserie, bingen) De Nederlands-Turkse band Altin Gün is wereldwijd een ware popsensatie.
Ze spelen Turkse retro muziek uit de jaren zestig en zeventig; Anadolu pop/rock. Met het succes van Altin Gün is er sprake van een ware revival, ook in Turkije. Presentatrice Meral Polat gaat in Turkadelica op zoek naar de roots van de Turkse popmuziek. De muziek die de gastarbeiders uit Turkije met zich meenamen naar Europa. Maar ook ontmoet zij de artiesten die op dit moment de hitlijsten aanvoeren met psychedelische rock, hip hop en Electro-pop.

Black Adam (Prime Video. 16 december, film) Duizenden jaren geleden kreeg een man magische en duistere krachten toebedeeld van tovenaar Shazam. Nadat de man zijn gaven voor kwaadaardige doeleinden gebruikte, werd hij eeuwenlang gevangen gezet. Nu staat hij op het punt om eindelijk vrij te komen. Lees hier de recensie.

In het wild (18 december)

Videoland (docuserie, bingen)

Beeld uit 'In het wild'. Bron: Videoland
In de natuurdocumentaire In het Wild geven vier verassende BN'ers de natuur letterlijk een stem. Tijdens vier afleveringen, met elk hun eigen thema, maken we kennis met verschillende diersoorten die leven in diverse Nederlandse natuurgebieden. Het prachtige beeldmateriaal is geschoten door de bekende natuurfilmmaker Luc Enting. Lees hier waar je In het wild kunt kijken.

Winter Vol Liefde (Videoland. 18 december, tv-programma) Deze winter komt RTL 4 voor het eerst met ‘Winter Vol Liefde’, van de makers van ‘B&B Vol Liefde’. Vijf singles hebben Nederland verlaten om hun dromen na te jagen in Oostenrijk, Noorwegen, Zweden en Zwitserland. Als makelaar, hoteleigenaar of wildernisgids leiden ze een heerlijk leven, maar dit willen ze graag delen met die ene speciale persoon, die hun hart verwarmt. Wie durft er over de grens te kijken en maakt het wintersprookje compleet?

Lawmen: Bass Reeves (18 december)

SkyShowtime (serie, première)

Lawmen is een anthologieserie. Dit gedeelte van de serie gaat over Bass Reeves, volgens de Amerikaanse geschiedenisboeken de grootste held van het Wilde Westen. De serie volgt het meeslepende verhaal van Reeves en zijn reis van slavernij naar wetshandhaving als de eerste zwarte U.S. marshal ten westen van de Mississippi. Hoewel hij in de loop van zijn carrière meer dan 3000 bandieten arresteerde, woog de penning zwaar en worstelde hij met de morele en spirituele tol voor zijn geliefde gezin. Lees hier waar je vanaf 18 december Lawmen: Bass Reeves kunt streamen.

Smothered (SkyShowtime. 18 december, serie, première) Sammy is een onafhankelijke jonge vrouw die
helemaal klaar is met dating-apps. Tom is een man
met een warm hart, maar ook een flinke rugzak. De twee ontmoeten elkaar en de vonk slaat over wanneer ze de longen uit hun lijf zingen tijdens karaoke. Nadat ze hebben besloten om een open relatie aan te gaan, wordt het steeds gecompliceerder door de groeiende gevoelens tussen beiden. Sammy ontdekt al snel dat er nog een andere vrouw in Toms leven is. Kijk ook de trailer.

BTS Monuments: Beyond The Star (20 december, docuserie, bingen) BTS viert hun 10-jarig jubileum als popiconen van de 21e eeuw en keert terug naar Disney+ met BTS Monuments: Beyond The Star. Een nieuwe achtdelige docuserie met nooit eerder vertoonde interviews, optredens en momenten achter de schermen met RM, Jin, SUGA, J-hope, Jimin, V en Jung Kook. Zij nemen het publiek mee op een diepgaande reis door de 10-jarige carrière van de band en belicht hun hoogte- en dieptepunten voor de allereerste keer in een boeiend docuserieformaat. Kijk ook de trailer.

Maestro (20 december)

Netflix (film)

Bradley Cooper als Leonard Bernstein in 'Maestro'. Bron: Netflix
De legendarische Broadway componist Leonard Bernstein, het best bekend voor zijn werk in West Side Story, ontmoet Felicia op een feest in het jaar 1946. Hun liefdesparcours wordt gedurende 30 jaar gevolgd en ook zijn professionele leven wordt onder de loep genomen. Uit hun huwelijk onstaan de kinderen Jamie, Alexander en Nina. Lees hier waar je Maestro kunt kijken.

Percy Jackson and the Olympians, S1 (20 december)

Disney+ (serie, première)

Walker Scobell en Leah Jeffries in 'Percy Jackson & the Olympians'. Bron: Disney Plus
De serie vertelt het verhaal van de 12-jarige moderne halfgod Percy Jackson, die net in het reine komt met zijn pas ontdekte bovennatuurlijke krachten. Wanneer de hemelgod Zeus hem ervan beschuldigt zijn meesterbliksemschicht te hebben gestolen moet Percy door Amerika trekken om het te vinden en de orde in Olympus te herstellen. Bekijk hier waar je vanaf 20 december Percy Jackson and the Olympians kunt streamen.

Na de seizoenspremière, die bestaat uit twee afleveringen, volgt er wekelijks een nieuwe aflevering tot aan de seizoensfinale op 31 januari 2024.

Trolls: Band Together (20 december)

Pathé Thuis (premium huurfilm)

Screencap uit de film 'Trolls: Band Together'. Bron: Universal
Het is eindelijk officieel! Poppy en Branch zijn nu eindelijk een stelletje. Als ze dichter naar elkaar toe groeien, ontdekt Poppy echter dat Branch een geheim verleden heeft. Hij maakte ooit deel uit van haar favoriete boyband BroZone, samen met zijn vier broers:. BroZone is uit elkaar gegaan toen Branch nog jong was en sindsdien heeft Branch zijn broers niet meer gezien. Maar als zijn bro Floyd ontvoerd wordt vanwege zijn muzikale talent door een stel gemene popster-schurken - Velvet en Veneer - gaan Branch en Poppy op een spannend en emotioneel avontuur. Lees hier waar je Trolls: Band Together kunt kijken.

Migration (20 december)

Bioscoop

Bron: Universal Pictures International
Van de makers van Minions en de Super Mario Bros Movie komt deze gloednieuwe animatiefilm voor het hele gezin. Volg familie Mallard, een groep trekvogels in een bizar en leuk avontuur waar hoogtevrees geen optie is. Komedie en spanning staan op het programma met de stemmen van onder andere Kumail Nanjiani, Elizabeth Banks en Awkwafina. Lees hier waar je de film Migration kunt kijken.

Bon Bini Bangkok Nights (20 december)

Bioscoop

Bron: WW Entertainment
Judeska en Ping Ping sluiten een lening af bij de malafide zakenmagnaat Lo Pei Chan om hun fastfoodketen F.C. Kip uit te breiden. Echter, door het niet lezen van de kleine lettertjes, verliezen ze alles waar ze zo hard voor hebben gewerkt. Jandino Asporaat en vrienden zijn terug in deze actiekomedie en zetten dit keer Bangkok op stelten. Lees hier waar je de film Bon Bini Bangkok Nights kunt kijken.

Like Flowers in the Sand (Netflix. 21 december, serie, première) Een romantische komedieserie over de hereniging van het oude worstelwonder Kim Baek-doo en de oude leider van de steeg, Oh Doo-sik, die in een zwaar heden leven. Kijk ook de trailer.

The Old Oak (21 december)

Bioscoop

Bron: Cinéart
Deze Britse, Belgische en Franse dramafilm gaat over de laatste kroeg en verzamelplaats binnen de ooit bloeiende mijnbouwgemeenschap. De laatste drie decennia waren niet mals voor de inwoners. Ook voor de cafébaas TJ Ballantyne zijn het moeilijke tijden. De situatie wordt nog zwaarder wanneer Syrische vluchtelingen onaangekondigd naar het dorp worden overgeplaatst. Met Dave Turner in de hoofdrol. Lees hier waar je de film The Old Oak kunt kijken.

Aquaman and the Lost Kingdom (21 december)

Bioscoop

Bron: Warner Bros. Holland
Wanneer een oude macht wordt losgelaten, moet Aquaman een ongemakkelijke alliantie smeden met een onwaarschijnlijke bondgenoot om Atlantis en de wereld te beschermen tegen onomkeerbare verwoesting. Regisseur James Wan zit weer op de regisseurstoel met Jason Momoa in de hoofdrol in deze kleurrijke superheldenfilm met veel actie. Lees hier waar je de film Aquaman and the Lost Kingdom kunt kijken.

Society of the Snow (21 december)

Bioscoop

Screencap uit de film 'Society of the Snow'. Bron: Netflix
Dit waargebeurde verhaal speelt zich af in het jaar 1972 als een rugbyteam naar Chili vliegt. Onderweg stort het vliegtuig neer op een gletsjer in het Andesgebergte waarna 29 passagiers overblijven. Te midden van een van de meest ruige en ontoegankelijke omgevingen pogen ze in leven te blijven. Hiervoor dienen ze drastische beslissingen te nemen. Vanaf 4 januari staat deze biografische avonturenfilm op Netflix. Lees hier waar je de film Society of the Snow kunt kijken.

Neem me mee (21 december)

Bioscoop

Zes 70-plussers, onbekenden van elkaar, gaan samen op vakantie naar Zuid-Frankrijk. Nog voor hun busje de landsgrens passeert, is er al onenigheid; met elkaar en met de jonge reisleider Thijs die de organisatie zwaar onderschat heeft. Deze dramafilm is geregisseerd door Gooische Vrouwen-regisseur Will Koopman, met een cast waar je U tegen zegt. Onder andere Jeroen Krabbé, Renée Soutendijk en Gene Bervoets nemen je mee. Lees hier waar je de film Neem me mee kunt kijken.

Rebel Moon: A Child of Fire (22 december)

Netflix (film)

Sofia Boutella in 'Rebel Moon: A Child of Fire'. Bron: Netflix
Een vredige kolonie aan de rand van de melkweg wordt bedreigd door een tiran, Balisarius genaamd, aangestuurd leger. De wanhopige burgers doen vervolgens een beroep op een jonge vrouw met een mysterieus verleden. Zij krijgt de taak om op zoek te gaan naar krijgers van nabijgelegen planeten die hen zouden kunnen helpen tegen deze dreiging. Lees hier waar je vanaf 22 december Rebel Moon: A Child of Fire kunt kijken.

Het tweede deel van Rebel Moon, getiteld Rebel Moon: The Scargiver, is op 19 april 2024 te zien op Netflix.

Top Gun: Maverick (22 december)

Netflix (film)

Bron: Paramount Pictures
De film draait om de vijfde generatie vechtpiloten en verkent het einde van het tijdperk van de luchtgevechten. Dogfights tussen twee piloten zijn zo'n beetje voorbij. Maverick is nu instructeur op een vliegschool voor piloten van de luchtmacht en begeleidt Bradley Bradshaw, de zoon van zijn overleden partner Nick 'Goose' Bradshaw. Lees hier waar je de film Top Gun: Maverick kunt kijken.

Lees hier de filmrecensie van Top Gun: Maverick.

What If...?, S2 (22 december)

Disney+ (serie, première)

Tony Stark als kerstman in 'What If...?' seizoen 2
In het tweede seizoen vervolgt The Watcher de reis als onze gids door het onmetelijke multiversum en introduceert gloednieuwe en bekende gezichten in het Marvel Cinematic Universe. De animatie- anthologiereeks onderzoekt, herbeleeft en verandert klassieke Marvel Cinematic-momenten met een ongelooflijke stemmencast, waaronder een groot aantal sterren die hun iconische rol opnieuw vertolken. Lees hier waar je What If...? kunt kijken.

Na de seizoenspremière, die bestaat uit één aflevering, volgt dagelijks een nieuwe aflevering tot aan de seizoensfinale op 31 december.

After Everything (22 december)

Prime Video (film)

Er is een eind gekomen aan de tijdloze en soms heftige romance tussen Hardin en Tessa. Jaren later werkt Hardin aan een nieuw boek, maar hij worstelt om het af te maken. Als hij te horen krijgt dat ene Natalie Kingsley, iemand die hij pijn heeft gedaan, in Lissabon is, besluit Hardin haar op te zoeken om het goed te maken. Tegelijkertijd is hij er kapot van dat Tessa niet bij hem wil zijn en verder wil gaan met haar leven. Lees ook waar je After Everything kunt kijken.

Lees ook onze filmrecensie van After Everything.

Frasier (22 december)

SkyShowtime (serie, finale)

Kelsey Grammer als Frasier in reboot 'Frasier'. Bron: Paramount
De nieuwe serie volgt Frasier Crane in het volgende hoofdstuk van zijn leven. In de serie keert Crane terug naar Boston, Massachusetts, met nieuwe uitdagingen, nieuwe relaties om aan te gaan en een paar oude dromen om eindelijk waar te maken. Bekijk hier waar je vanaf 3 november Frasier kunt streamen.

Meu cunhado é um vampiro [A Vampire in the Family] (Netflix. 24 december, film) Wanneer een zwakke ex-voetballer erachter komt dat zijn zwager een vampier is met plannen voor wereldheerschappij, moet hij zijn moed verzamelen en de dag redden.

Doctor Who Holiday Special: The Church on Ruby Road (25 december, special) Speciale kerstspecial van de langlopende tv-serie Doctor Who, die komend jaar haar 50ste jubileum viert.

Swanenburg, S2 (25 december)

NPO Plus (serie, bingen)

Sanne Langelaar en Jan-Paul Buijs in 'Swanenburg' seizoen 2
In dit spannende vervolg probeert de familie Praal de draad weer op te pakken na de dood van vader Jack. Tijdens een warm en gezellig kerstfeest ontvangen ze een schokkend bericht, waardoor alles op scherp komt te staan. Een goed bewaard geheim maakt een einde aan het vertrouwen in elkaar. 'Familie boven alles', is het motto van Caroline Praal. Hoe ver gaat zij hierin? Lees hier waar je Swanenburg kunt kijken.

Dertigers: De Kerstfilm (25 december)

NPO Plus (film)

Cast van de serie 'Dertigers' in Lapland voor de opnames van de kerstfilm. Bron: BNNVARA
De speciale en losstaande kerstfilm van de serie Dertigers laat zien dat de vriendengroep uit elkaar valt, maar elkaar ook weer terugvindt. In het sprookjesachtige Lapland krijgen de dertigers de ultieme kans om alle breukjes in de vriendengroep te lijmen. Lees hier waar je vanaf 25 december Dertigers: de Kerstfilm kunt kijken.

Tack och förlåt [Thank You, I'm Sorry] (Netflix. 26 december, film) Plotseling alleen tijdens de late stadia van haar zwangerschap, ontvangt Sara een onverwachte reddingslijn wanneer Linda, haar vervreemde oudere zus, arriveert.

Dreamland (SkyShowtime. 26 december, serie, finale) De serie speelt zich af in de Britse badplaats Margate en is een donkere maar komische verkenning van de relaties tussen vrouwen van meerdere generaties. De oudste zus Trish is voor de derde keer zwanger en haar twee zussen Clare en Leila scharen zich samen met hun moeder en hun oma om haar heen. Maar wanneer hun andere zus, Mel, onverwacht weer in hun leven opduikt, dreigt
haar terugkeer de hele familie te ontwrichten. Kijk ook de trailer.

LOL: Last One Laughing, S2 (27 december)

Prime Video (serie, première)

Philippe Geubels en Jeroom Snelders in 'LOL: Last One Laughing'. Bron: Prime Video
Philippe Geubels en Jeroom Snelders zijn terug als gastheren van het tweede seizoen van LOL: Last One Laughing waarin tien toptalenten uit de wereld van comedy en film met elkaar in een ruimte worden opgesloten en de strijd aangaan om elkaar aan het lachen te krijgen. Lees hier waar je LOL: Last One Laughing kunt streamen.

The Boy And The Heron (27 december)

Bioscoop

Bron: Paradiso Entertainment
De moeder van de 12-jarige Mahito komt om tijdens een bombardement in de Tweede Wereldoorlog. Zijn vader hertrouwt snel met haar zus en het gezin evacueert naar haar afgelegen landgoed. Daar ontdekt Mahito een mysterieuze toren die hem naar een andere dimensie brengt, eentje waar volgens een pratende reiger zijn moeder nog leeft. Animatie uit de beroemde Japanse animestudios Ghibli. Lees hier waar je de film The Boy And The Heron kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van The Boy And The Heron.

In the Land of Saints and Sinners (27 december)

Bioscoop

Bron: Dutch FilmWorks
We sluiten af met niemand minder dan Liam Neeson. Ierland, jaren zeventig. Terwijl het land in de greep is van politiek geweld, leidt Finbar Murphy in een poging de zonden uit zijn verleden achter zich te laten, een rustig leven in een afgelegen kustplaatsje. De rust verdwijnt met de komst van een groep IRA-terroristen die zich in het dorp komt schuilhouden na een aanslag. Misdaad en drama van Neesons geboortegrond. Lees hier waar je de film In the Land of Saints and Sinners kunt kijken.

Pokémon Concierge (Netflix. 28 december, serie, bingen) Het verhaal breidt de Pokémon-wereld uit en volgt Haru, een conciërge in het "Pokémon Resort", en haar interacties met Pokémon en hun eigenaars die als gasten langskomen.

Amsterdam (Prime Video. 28 december, film) Het verhaal speelt zich af in de jaren 30. Een drietal vrienden zijn getuige van een moord. Tijdens het onderzoek van dit misdrijf worden ze zelf als verdachten bestempeld. Vervolgens ontdekken ze een van de meest buitensporige complotten in de Amerikaanse geschiedenis. Lees hier de recensie.

Berlin (29 december)

Netflix (serie, bingen)

Pedro Alonso e.a. in 'Berlin'. Bron: Netflix
Het verhaal van La Casa de Papel-teamlid Andrés de Fonollosa, beter bekend onder zijn codenaam Berlín. In deze serie verzamelt zich een andere bende om hem heen: Keila, een elektronicaspecialiste; Damián, Berlins vertrouweling en professor in de filantropie; de wat instabiele Cameron; de toegewijde Roi; en Bruce, een meedogenloze actieman. Deze bende beraamt en voert grote overvallen als op banken uit. Bekijk hier waar je vanaf 29 december Berlin kunt streamen.

Gids.tv geeft je regelmatig de beste tips over welke films en series je kunt kijken op alle streamingdiensten. Bekijk alle overzichten van de films en series op alle streamingdiensten op Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV