Vanavond op tv: Roué Verveer met Typisch Surinaams, slot Van der Valk en meer

Vanavond op tv: Roué Verveer met Typisch Surinaams, slot Van der Valk en meer
De tv-tips van Gids.tv voor woensdag 1 juli

Kijktip :

Houd je van comedy? Dan zit je vanavond helemaal goed op je eigen bank met een televisie, laptop of telefoon in de buurt. Comedian Roué Verveer komt namelijk met een bijzondere theatershow op tv, maar ook wordt er een comedyfilm uitgezonden. Verder is de laatste uitzending van Van der Valk te zien, en gaat er juist een nieuw seizoen van Outdaughtered van start. En er is meer… Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor woensdag 1 juli.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Tributeconcert Prince: Let's Go Crazy

NPO 3
NPO 3
20:25 uur

NPO 3 zendt vanavond het tributeconcert Let's Go Crazy: The GRAMMY Salute to Prince uit, dat twee dagen na de 62ste Grammy Awards in januari dit jaar werd gegeven als een eerbetoon aan de nalatenschap van popartiest Prince. Prince, die in 2016 overleed, is in totaal 38 keer genomineerd geweest voor een Grammy en heeft er zeven gewonnen. De special is een eerbetoon van wereldsterren aan de ongeëvenaarde invloed die Prince heeft gehad op de muziekwereld. Met optredens van onder meer Grammy-winnaars Earth, Wind & Fire, Foo Fighters, Juanes, Alicia Keys, John Legend, Chris Martin van Coldplay en Usher. Daarnaast is er een gezamenlijk optreden van de beroemdste muzikale vrienden van Prince en mensen met wie hij heeft samengewerkt, waaronder zijn Grammy-winnende band The Revolution, Sheila E., die ooit zelf genomineerd was voor een Grammy, en de legendarische funkband Morris Day and The Time.


Terug: Outdaughtered

TLC
TLC
20:30 uur

Vanaf vanavond is het nieuwste, vijfde seizoen van het realityprogramma Outdaughtered te zien op TLC. Elke woensdag om 20:30 uur zijn de avonturen van het gezin van Adam en Danielle met hun vijfling, The Busby's te volgen. Ook hoe het hen vergaat tijdens de recente lockdown. Voor veel gezinnen is thuis zitten tijdens de lockdown al een hele opgave, maar dat is het al helemaal als je zes kinderen hebt, waaronder een jonge vijfling. Het overkomt The Busby's in dit nieuwe seizoen van Outdaughtered. Terwijl ze er in de eerste afleveringen nog nietsvermoedend op uit trekken met het gezin op skivakantie, komt de wereld bij thuiskomst abrupt tot een einde als het coronavirus ook Amerika heeft bereikt. Was hun leven met de bijna vijfjarige vijfling al behoorlijk hectisch, nu moeten Adam en Danielle helemaal alle zeilen bijzetten als ze plannen maken voor het thuisonderwijs van Blayke en het binnenhouden van de vijfling. Tijdens het seizoen worden de lockdown-maatregelen in Texas steeds scherper.


Actiekomedie: The Last Boy Scout

Veronica
Veronica
20:30 uur

In de film The Last Boy Scout is Joe Hallenbeck een aan lager wal geraakte privédetective. Hij wordt door Cory, vriendin van ex-footballspeler Jimmy Dix, ingehuurd om haar te beschermen. Cory heeft informatie over de eigenaar van Jimmy's ex-club en ze wil hem chanteren om de club weer aan Jimmy terug te geven. Als Cory toch wordt vermoord, komen Joe en Jimmy erachter dat er veel meer gaande is dan een simpele afpersing.


Slot: Detective Van der Valk

NPO 1
NPO 1
20:35 uur

In de derde en laatste aflevering van de Britse detectiveserie Van der Valk, die zich afspeelt in en rond Amsterdam, wordt de Amsterdamse modewereld opgeschud door de brute moord op een bekende modevlogger. Als Van der Valk de dader probeert te achterhalen, stuit hij op een wereld aan intriges en idealen. Lucienne ontdekt iets over Job Cloover wat zijn gedrag in een heel ander daglicht plaatst. Ondertussen worden Van der Valk en zijn baas geconfronteerd met een oude zaak rond een corrupte politieman die het hele team in gevaar brengt. De Britse detective speelt zich af in en rond Amsterdam en gaat over de Nederlandse detective Piet van der Valk, die moordzaken in de regio Amsterdam onderzoekt. Het is een remake van de serie Van der Valk uit de jaren 70 en 90. Je kunt de vorige afleveringen van Detective Van der Valk terugkijken via Gids.tv.


Andere Tijden: 100 jaar toerisme in Nederland

NPO 2
NPO 2
20:35 uur

In een special vol archiefmateriaal laat Andere Tijden zien hoe het toerisme naar Nederland in honderd jaar tijd explodeerde. Beelden uit 1928 tonen vrolijke plaatjes van het Zeeuwse strandleven, afgewisseld met die van kerkgangers in klederdracht. Latere promotiefilmpjes brengen Volendam, Marken, molens en water in beeld. Geen cliché wordt geschuwd om buitenlanders van het unieke karakter van ons land te doordringen. Na de oorlog groeide hun aantal snel, maar dat had ook een keerzijde: in de jaren 60 ergeren bestuurders zich aan het toenemend aantal bordjes 'Zimmer Frei' en 'Zimmer mit Frühstück'. Zandvoort lost het op met pictogrammen. Nog voordat het hippietoerisme in zwang raakt, verwoordt een hoogleraar de groeiende twijfels over toerisme: 'Wat verliezen we erdoor? Rust en ruimte voor onszelf.'


Comedy: Roué Verveer - Typisch Surinaams

NPO 3
NPO 3
22:00 uur

Typisch Surinaams is de allereerste Surinaams gesproken comedyshow van cabaretier Roué Verveer en wordt vanavond uitgezonden op NPO 3. Het is een show met typisch Surinaamse fatu's (grappen) over typische Surinaamse dingen. De show is Nederlands ondertiteld. Roué Verveer maakt van zijn voorstelling in een uitverkocht Koninklijk Theater Carré een groot feest waarin hij de kracht en de schoonheid van de Surinaamse cultuur naar voren brengt.
Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Roué Verveer met Typisch Surinaams, slot Van der Valk en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen