Fantastische thriller Shutter Island dinsdag te zien op Spike

Fantastische thriller Shutter Island dinsdag te zien op Spike
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

Regisseur Martin Scorsese heeft in zijn lange carrière al vele klassiekers gemaakt. In het najaar van 2019 verscheen zijn meest recente meesterwerk, The Irishman. Scorseses films dingen steevast mee naar Oscars, maar dat was bij de fantastische thriller Shutter Island helaas niet het geval. Deze film is dinsdag te zien op Spike en je kunt Shutter Island streamen via onder meer Pathé Thuis en iTunes.

Het verhaal
U.S. Marshal Teddy Daniels (gespeeld door Leonardo DiCaprio) moet in 1954 samen met zijn partner Chuck Aule (Mark Ruffalo) de mysterieuze verdwijning van een gevangene uit een instelling voor geesteszieke criminelen onderzoeken. De moordenares is ontsnapt uit het psychiatrisch instituut op Shutter Island en vermoed wordt dat zij zich nog ergens op het eiland schuilhoudt. Tijdens zijn zoektocht stuit Teddy op een sinister web van misleiding en intriges. Hij bijt zich in de zaak vast en ontrafelt zo steeds meer geheimen over het eiland, zijn partner en zichzelf. Niets is meer wat het lijkt.

Hoe loopt dit af?
Al bij de eerste sfeervolle beelden van Shutter Island begin je je af te vragen: hoe loopt dit verhaal af? De film speelt zich af in een buitengewoon lugubere setting en doordat Shutter Island zich afspeelt in een psychiatrische inrichting op een eiland, bekruipt je langzaam maar zeker ook een claustrofobisch gevoel. Scorsese blijkt hiermee ook thuis te zijn in het thrillergenre, iets dat hij eerder ook al bewees met de klassieker Cape Fear. DiCaprio is als vanouds uitstekend in de hoofdrol, maar veteranen Ben Kingsley en Max von Sydow stelen bijna de show in hun macabere bijrollen. Zenuwslopend.

Shutter Island (2010) wordt beoordeeld met een 8,1 op IMDb en is op dinsdag 4 augustus om 20.30 uur te zien op Spike. Lees hier op welk kanaal Spike te vinden is bij jouw tv-aanbieder.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Fantastische thriller Shutter Island dinsdag te zien op Spike of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier